View RSS feed

Lauantaipuuhia
10 helmikuuta 2007

Viime merkinnästä onkin pari päivää. Pakkassäät ovat pitäneet meidät sisätiloissa pikkulenkkejä lukuunottamatta. Torstaina käväistiin puolisen tuntia köpöttelemässä koko jengi. Pojilla oli kaikilla toppikset päällä, joten ihan hyvin tarkenivat. Eilen käytiin reippaasti reilut 45 min, vaikka pakkasta oli päälle -20 astetta. Hyvin tarkenimme kuitenkin. ;) Treeniä olemme tehneet vain sisällä viime päivinä, mutta tänään päästiin ulos. Ainoa harjoiteltu tokojuttu on ollut seuraamisen peruuttaminen, jota on tehty iltaruokaa ennen. Ihmeen hyvin Taavi eilen jo osasi oikaista kroppansa. Liike on päättynyt perusasentoistumiseen, mutta vahviste on tullut peruuttamisesta.

Eilen olin Jyväskylässä. Hieroin Taavelon illalla perusteellisesti. Vähän tuntuu edelleen pojalla olevan jumituksia alaselässä ja takajaloissa. Venyttelin jalat hyvin, mistä Taavi tykkäsikin todella paljon. Hieronnan jälkeen Taavi oli täydellinen energiapommi, joten eilisen hieronnan rauhoittavasta vaikutuksesta en ole oikein varma.

Sitten muita uutisia kertomaan. Surullinen uutinen on se, että Vilma-kisullamme on todettu epilepsia. Vilmahan oireili jo vähän aikaa sitten, mutta eläinlääkäri käski tarkkailla tilannetta jatkossa ennen lääkityksen aloittamista. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Vilma sai kuitenkin kaksi kohtausta. Äiti heräsi ensimmäiseen kohtaukseen klo 1.00 ja toiseen klo 3.30. Seuraavana päivänä Vilma sai epilepsialääkkeet. Tyttö on lääkkeiden vuoksi todella rauhallinen ja uninen, mutta eiköhän pian piristy. Onneksi lääkkeillä saadaan ainakin vähennettyä kohtausten esiintymistiheyttä.

  • Kauko-ohjaus

Aamupäivällä tehtiin sisällä maksanpalojen voimalla lyhyt harjoitus. Päivemmällä tehtiin kaksi toistoa. Ongelmana oli välillä jumitus käskyn kanssa. Tätä seisomisesta kieltäytymistä ei ole esiintynyt aikoihin. Taavi on vielä vähän epävarma, koska kuitenkin käännän selkäni, jos poika nousee omia aikojaan. Toisaalta uskon, että varma osaaminen tulee ajan kanssa, eli T tajuaa palkan tulevan käskystä seisomaan nousemisesta.

Iltapäivällä käväistiin agilitya treenaamassa hallilla, ja otin agilitytreenin jälkeen pari toistoa kauko-ohjausta. Treeni meni oikein hyvin, sillä etäisyys oli juuri sopiva. Yhden kerran Taavi tarjosi itse seisomaan nousemista, mutta eiköhän se tästä. Palkitsin toistot namikupille taakse ja pari kertaa myös toin Taaville namin. Tekniikka oli kunnossa kaikissa toistoissa, joten etenemistä ei tarvinnut pelätä tällä kertaa.

Ennen luun antamista otin pari toistoa. Vapautin taakse luulle laskeutumisesta. Etäisyys oli jälleen pieni.

  • Luoksetulon pysäytys

Pitkästä aikaa sain tehtyä pysäritreenin. Lähdimme ennen kolmea pihalla pikkaisen treenaamaan ottaen ensin pysähdyksen. Jätin Taavin pihatielle ja menin itse autotallin luo. Takapalkaksi jäi pehmopallo. Kutsuin, annoin pysäytyskäskyn (T pysähtyi aika hyvin), kutsuin uudelleen (melkein lähti taakse, mutta erotti käskyn kuitenkin), annoin maahanmenokäskyn ja vapautin taakse. Huom! Takapalkalle vapauttaminen olisi voinut tulla vähän myöhemmin. Hyvä toisto oli silti.

Toisen toiston tein autotallilta päin samalla kaavalla, mutta nyt maltoin odottaa hetken ennen takapalkalle vapauttamista. Taavin molemmat pysähdykset olivat napakoita. Viimeisellä toistokerralla vapautin Taavin välittömästi seisahduksesta takapalkalle. Koko treeni oli oikein onnistunut - ei mitään ongelmia! ;)

  • Tunnistusnouto

Pysärin jälkeen tehtiin tunnari pihatiellä. Taavi odotteli autotallilla, kun laitoin kapulat riviin. Vääriä oli seitsemän. Otin Taavin sivulle noin 1,5-2 metrin päähän kapuloista. Poika oli innoissaan ja lähti reippaasti kapuloille. T haisteli tarkasti. Välillä minusta tuntui, että T oli pikkaisen epävarma haistellessaan, mutta löysi kuitenkin oman kapulan. Palautus oli hidas; osalti lyhyen palautusmatkan vuoksi. Jos nopeutta ei tule matkan pidentämisen jälkeen, alan vahvistaa nopeutta juoksemalla ensin kauemmaksi ja sitten antamalla vahvisteen Taavin palauttaessa. Tässä on vain oltava tarkkana, että Taavilla todella on oma kapula mukanaan. ;) Positiivisinta harjoituksessa oli oman tuominen ja tarkka haistelu.

  • Seuraaminen (peruuttaminen)

Iltaruokaa ennen toistoja kertyi 3 x 5. Tein kaksi viimeistä sarjaa vähän kauempana seinästä. Taavi peruutti selvästi kahdessa ensimmäisessä sarjassa, mutta kolmannessa yritti pikkaisen oikoa. Perusasentoistumiset olivat ok ja nopeutuivat loppua kohden. Eiköhän tämä tästä. ;)

Tunnisteet: