View RSS feed

Lauantain agiliidot
10 helmikuuta 2007

Ollaanpas me ahkeria harjoittelijoita, kun olemme ottaneet tavaksi treenata kerran viikossa. ;) Tällainen kerta viikkoon-tahti on varsin sopiva näin talviaikaan. Valitettavasti Paula ei tänään päässyt treeneihin, joten iskä lähti sitten käyttämään minua ja Taavia hallilla neljän maissa. Jäimme hallille kahdestaan Taavelon kanssa, sillä iskä lähti käymään keskustassa.

Ensiksi otin taas S-kuviota ja valsseja; meni oikein hienosti. Taavi oli sopivassa vireessä, eikä haukkunutkaan älyttömästi. Välillä näytin parille aidalle pikkaisen huonosti, jolloin T kielsi. Kieltoon vaikutti osalti myös monttuinen pohja, eli T ei pystynytkään ponnistamaan suunnittelemaltaan kohdalta kunnolla. Omalla ohjauksella oli kuitenkin suuri merkitys.

Tänään en harjoitellut "här"-käskyjä, vaan pyrin yleiseen hallittavuuteen. Olin hyvin hiljainen, joten Taavin oli luettava tarkasti kehonkieltäni, mikä onnistui hienosti. T ei yrittänyt karkailla itsekseen aidoille, vaikka sen kierrokset nousivatkin. Tein kuunteluperiaatteella "kaksi eteen, yksi taakse"-treenin, joka meni puhtaasti. Taavi oli hieno. Kepeillemenoja tein pari kertaa sekä putkelta että aidalta. Puomin otin myös. Jätin Taavin odottamaan alastulokontaktille, kävelin ympäriinsä ja sitten lähetin hyppäämään renkaalle (putki vieressä houkuttimena), josta suuntasimme keinulle. Jälleen hienoa työskentelyä koiraltani - on se ihana.

Putkeenlähetykset menivät nappiin omalta osaltani. Muutenkin ohjaus oli harvinaisen kasassa, ja juoksu sujui. Tein putkeenmenon, kolme aitaa (kaarroksina), S-kuvion, aidan ja putkeenmenon uudelleen. Harjoitusten loppuun juoksutin Taavia vielä aitojen välissä. Käteni oli alhaalla ja Taavin tuli seurata sitä lähelläkin aitoja. Oma käsi pysyi nyt alhaalla, joten ohjaus oli selkeää, eikä härkkivää. Viimeinen treeni oli putkeenlähetys. Lähetin Taavin putkeen ja palkitsin, kun T kiinnitti huomioon minuun (= tuli luokseni), eikä lähtenyt aidalle itsekseen, koska en sinne käskenyt. Molemmille jäi treeneistä oikein hyvä mieli. Lopetimme juuri sopivassa vaiheessa eli emme harjoitelleet yli.

Videoita en tänään saanut, koska olin jo lopettanut treenit ennen kuin iskä tuli meitä hakemaan. Katsotaan, jos saataisiin ensi viikonloppuna jotain videolle. Ai niin ja pitänee mainita, että ilmotin Taavin Oulun Koirakerhon 24.2. järjestettäviin agilitykilpailuihin. Startit (A ja B) ovatkin debyyttimme MINI2-luokassa. Iloisin mielin lähdetään iskän ja Taavelon kanssa kisailemaan.

Tunnisteet: