View RSS feed

Kasvihuonetreeniä lauantain kunniaksi
03 helmikuuta 2007

Ai että tänään olikin aivan ihana aamu! ;) Pakkasta oli kymmenisen astetta, ja aurinko paistoi - voilà. Lenkillä käväistiin kymmenen maissa. Taavi oli ihanan innokas ja spurttaili mielellään. Päivä meni ranskan kokeeseen kertaillessa ja teetä lipitellessä. Iltapäivällä lähdettiin sitten äidin kanssa agitreeneihin, kun Paula ei kerinnyt. Agilityn lomassa otettiin vähän tokojuttujakin.

Täytyy kyllä todeta, että Taavilla on ollut oikein toimintaintoinen päivä - kunnon harrastuskoira! ;)

  • Luoksetulon pysähdys

Ennakoiva koira onpi minulla. Kuvattiin jopa videolle Taavin superluoksetulo. Jätin pojan kasvihuoneen toiseen päähän istumaan ja menin itse toiseen päähän. Takapalkaksi jäi narupallo.Kutsuin, pysäytin ensimmäisen putken luona, odotin ja kutsuin uudelleen, jolloin Taavi lähti takapalkalle. Paah. Kielsin ("murr"), Taavi pysähtyi, palasin Teen luokse ja uudelleen otettiin. Siis kutsuin Taavin vain uudelleen sivulle ja otettiin toinen toisto. Seisomispysähdys olisi voinut olla aavistuksen verran napakampi (video lähetetään Tuijan analysoitavaksi), mutta maahanmenopysähdys oli täydellinen. Vapautin välittömästi maahanmenon jälkeen taakse, ja nyt ajoituskin oli kohdallaan. Taavi innostui myös todella paljon narupallosta - repi iloisesti.

  • Kauko-ohjaus

Pitihän sitä kokeilla. Laitoin namikupin taakse ja menin Taavin eteen seisomaan - liian kauas tosin. Olisi pitänyt osata lukea koiraa paremmin, sillä T oli todella innoissaan. Aluksi intopinkeä poika nousi huolimattomasti - aavistuksen eteni. Taavi myös tarjosi itse seisomista melkoisesti, mistä en tietenkään palkinnut. Laskeutuminen meni ok. Vapautin ensiksi seisomisesta, sitten maahanmenosta ja lopuksi vielä seisomisen odottamisesta. Periaatteessa teki paljon hyviä suorituksia teknisesti ja vireellä, mutta pari huolimatonta nousemista vähän laskee keskiarvoa. Maahanmenoja tuli yksi huono, muuten ok. Huom! Ensimmäisen sarjan jälkeen pienensin etäisyyttä. Seuraavalla kerralla etäisyys pienemmäksi heti alussa ja toistoja vähemmän, jotta virheitä ei kerkiä tulla. Jumppasarjaa ei vielä kannata tehdä. Ihan kivasti kuitenkin, kun tehtiin nimenomaan virettä nostattavien agitreenien jälkeen.

Kotona otin ihan pari toistoa ennen ruoka-aikaa eteisessä. Meni hyvin!

  • Tunnari

Ulkoilulenkin jälkeen tehtiin lumisateessa autotallilla yksi tunnaritoisto. Vääriä kapuloita oli yksitoista. Väärät olivat yhteistreeneissä käytettyjä, omaan en ollut aikaisemmin koskenut. Etäisyyttä oli nyt hiukan enemmän kuin viimeksi. Mielestäni pieni etäisyyden kasvattaminen oli ihan hyvä juttu. Taavi reipastui (oli tosin jo autotallille tultaessa oikein innokas), teki hyvän tunnarin (sopiva vire) ja toi sivulle oikean ihan reippaasti. Jälleen kehuin vuolaasti - hyvä, hienoa!

  • Seuraaminen

Ennen ruokaa tehtiin 3 x 5 toistoa peruuttamista seinän vieressä. Välillä T kuumui pikkaisen yli ja siirtyi seinästä kauemmas, mutta aika hyvin meni kokonaisuutena. Kriteeri on nyt siis peruuttaminen seinän vieressä ohjaajan edessä.

Ulkoilulenkillä epäsäännöllisesti kontaktivahvistusta: sujui hyvin.

Tunnisteet: