View RSS feed

Intopinkeenä agiliitämässä
03 helmikuuta 2007

Minulla oli tänään mukana äidin lisäksi hallilla täysin yli-innoissaan oleva shelttipoika, joka agiliiteli ihan käsittämättön energisenä. Taavilla ei todellakaan ole koskaan ollut mitään motivaatio-ongelmaa, mutta tällä kertaa oli taas extramoottori mukana. ;)

Hallille mentäessä kello näytti puoli neljää ja oli vielä ihanan valoisaa verrattunna syksyisiin hämäriin. Ensiksi neuvoin äidille videokameran käytön - tosin unohdin zoomin. Videot tulikin sitten kuvattua hassun kauaa, mutta ihan hyvin niistä selvää saa.

Päätin aloittaa kertaamalla Salmen opastaman harjoituksen. Luvassa oli siis S-käännöksiä ja valsseja. Todella kivasti sujui, mielestäni Taavi oli nyt jopa lähempänä minua. Käden alas laittaminen toimi visuaalisena käskynä, mutta käytin myös "här"-käskyä. Palkkailin maksanpaloilla innostuneen Taavin. Videolta huomaan, että edelleen olen aika kyyryssä alussa. Harjoitusten myötä selkä alkoi suoritstua. ;)

Seuraavaksi tein "Kaksi eteen, yksi taakse"-harjoituksen, joka oli jälleen Salmen neuvoma. Oikein hyvin meni - nappiin! Videolta näkee, että oma ohjaus on sujuvaa, ja Taavi tekee täydellisesti. Ihmeen hiljaakin T oli harjoituksen aikana.

Putkeen lähettämistä halusin harjoitella. Hallilla oli yksi suora putki, jota käänsin vähän U:n muotoon, ja toinen valmiiksi U-muodossa oleva. Ensiksi juoksutin Taavilla putken (suora), aidan, kaarsin oikealle aidalle, seuraavalle aidalle, lähetin kepeille ja sitten vaikeampaan päähän U-putkea. Heti keppien jälkeen olisi ollut toinen pää tarjolla, mutta kaarsin toiseen päähän. Mielestäni oma ohjaus oli nyt sujuvaa, vaikka T vähän pyöri edessä - käännöskulma oli jyrkkä.

Päätin testailla vielä hallintajuttuja kolmen aidan keskellä. Videolla Taavi seuraa tosi nätisti kättä ilman käskyäkin. Yhden kerran T irtosi aidalle ilman lupaa. Kielsin tästä, mutta videolta huomaa oman mokan - ohjasin aidalle pienellä käden nostamisella. Palkitsin hallintajutuista sekä nameilla että aidan hyppäämisillä.

Hyviin ja iloisiin hallintaharjoituksiin päätimme koko agitreenin. Hyvin maistui Taaville niin agility kuin maksanpalatkin - hienoa. Lopuksi tehtiin vielä tokojuttuja, joista voi lukea tokomerkinnästä.

Tunnisteet: