View RSS feed

Yhteistreeniä pakkasessa (-10 astetta)
28 tammikuuta 2007

Treenitaulukko näyttää hyvälle - joka viikko on tammikuussa harjoiteltu yhdessä Paulan & Riikan kanssa. ;) Aamulla käväistiin Taavin kanssa sauvakävelylenkillä. Pojalla oli hyvä fiilis, minulla ei oikeastaan. Ihan mukavasti lenkki sujui kuitenkin, vaikka kylmästi tuulikin.

Puoli kahdelta alkoivat yhteistreenit, joista minä tosin myöhästyin upeasti viitisen minuuttia. Syytettäköön nyt vaikka "hukassa" olleita ruutumerkkejä ja tunnaripunnarikapuloita. ;) Koululla oli todella paljon autoja, sillä salissa pidettiin tanssikurssia. Riikka ja Touho olivat jo kaukalossa tullessamme koululle. Paula ja Timi seisoivat kaukalon vieressä. Taavi inisi vähän kylmyyttään, mutta ei Timistä välittänyt erityisemmin.

  • Ruutu

Kaukalossa (jäätä!) otettiin ruutu sinisillä merkeillä. Paula teki ruudun. Taavi lähti ruutuun reippaasti, mutta ei mennyt suoraan keskelle ja liukasteli, joten kutsuin pois. Alustaa ruudussa ei ollut. Toinen toisto onnistui. Palkitsin pehmoluulla ja yhteisleikillä ruudussa. Kolmas toisto otettiin ihan läheltä, vahvistin vain keskikohtaan menemisen. Hyvä oli harjoitus - intoa oli pojalla vähän liikaakin.

  • Tunnari

Onnistuneen ruutuharjoituksen jälkeen kokeiltiin tunnaria helpotettuna versiona. Laitoimme kapulat maahan Paulan kanssa, ja minä menin kyykkyyn Taavin viereen. Annoin käskyn, ja T meni kapuloiden luo (kapulat ihan edessä). T antoi minulle oikean. Tähän olisi pitänyt lopettaa, sillä seuraavalla toistokerralla (oma kapula vaihdettiin) Taavi kuumui ja toi jopa kaksi kapulaa kerralla. Taavi tuli epävarmaksi ja alkoi höseltää. Lopetettiin kuitenkin harjoitus tällä kertaa ja päätettiin ottaa kotona myöhemmin uudelleen. Taavi kuumui ihan yli, kun piti niin hauskana maassa kyykyssä olevaa mammaa, joka palkitsee maksanpaloilla. Ainakin hauskaa oli! Taavinhan ei enää pitänyt tykätä maksanpaloista - väärässä olin.

Tunnarissa otetaan nyt sitten kotiläksynä toistoja läheltä, jotta saadaan varmuutta.

  • Luoksetulon pysäytys

Vahvistelin aluksi "maahan"-käskyä edestä. Taavi näytti hassulta mennessään jäisellä alustalla maahan - aika hyvin meni kuitenkin. Palkitsin vihellyksellä ja pehmoluulla. Kokeilin luoksetulona. Pysähdys seisomaan oli ok, mutta T istahti, kun sanoin maahan. Aika paljon on viime aikoina otettu liikkeestä istumista eri kohdissa, joten istuminen on nyt liikkeestä (myös kohti tuleva) huomattavasti vahvempi. Toisella toistokerralla jätin takapalkan, pysäytin seisomaan (hyvä pysähdystä jäisestä pohjasta huolimatta), kutsuin uudelleen ja käskin maahan (Huom! Äänensävyni oli matala!), jolloin T meni maahan, ja minä vapautin takapalkalle. Lopuksi leikittiin ja kivaa oli. Hyvä!

  • Kauko-ohjaus

Rupatellessamme Riikan & Paulan kanssa koulunpihalla otin pari vaihtoa. Kaksi palkkausta seisomisesta (seisoin lähellä edessä) ja yksi seisomisten välissä maahanmenosta. T teki nätisti vaihdot, mutta alkoi kuumua. Paula nauroikin, etten todellakaan saa jauhaa - jään aina viilaamaan. Hienosti Taavi teki häiriöissä (koirat ympärillä) ja kylmässä.

  • Kontaktivahvistus, seuraamispaikka, leikki yms.

Yksilöharjoitusten aikana Timi & Touho olivat kaukalon ulkopuolella. Paula oli kaukalossa, mutta Riikka seisoi kaukalon ulkopuolella. Hienoa oli huomata Taavista, kuinka hyvin se pystyi leikkimään muiden ollessa paikalla. Taavi innostui pehmoluusta, juoksenteli ympäriinsä ja kävi jopa vähän ylikierroksilla. Oli upea nähdä Taavin leikkimisinto - se jopa repi leluaan kunnolla. Vaikka olinkin itse hiukan väsynyt, Taavin into sai minutkin syttymään. Välillä poika vähän inisi lähinnä kylmyyden vuoksi, mutta muuten kaikki meni mainiosti. Paulan luokse T tosin kerran karkasi. Poika tuli takaisin kieltäessäni.

Kun olimme leikkineet yhdessä kaukalossa, menimme koulun pihalle parkkeerattujen autojen sekaan. Otimme ohitusharjoituksia. Timi oli paikallaan, koska Paula opettaa Timille rauhoittumista muiden liikkuessa ympärillä. Kiersin Timiä ympäri Taavin kanssa. Taavi seurasi ilman käskyä. Kerran poika vilkuili Timiä (olimme aivan lähellä, Timi äännähti), mutta kiellosta jatkoi hommaa. Mielestä "ei"/murahdus tällaisessa tilanteessa ei ole mikään "synti". Muuten toki palkitsin maksanpaloilla kontaktista. (Edelleen ihmettelen, miten hyvin maksa toimi palkkana.) Seuraavaksi Touho kiersi Timin, ja me vaihdoimme Taavin kanssa suuntaa. Ohitimme myös Touhon. Lopuksi seisoimme koirien kanssa ringissä. Palkitsin Taavia kontaktista sivulla sekä vahvistelin seuraamispaikkaa siirtyen sivulle (eniten oikeaan) ja vähän eteen. Taavi piti kontaktin, vaikka olimme todella lähellä Touhoa ja Timiä. Hitsit, kun olin tyytyväinen. Taavi ei enää vikissytkään "Hei koirakavereita!"-äänellä, vaan pikkaisen vain takapuolen palelemisen vuoksi.

Tämänpäiväisten yhteistreenien paras anti oli Taavin iloinen työskentely, ahneus maksanpaloja kohtaan ja hyvä asenne. Paula lähti vähän ennen minua ja Riikkaa, koska hänelle tuli paha olo (toivottavasti ei ole yökkötauti iskemässä). Minä selittelin vielä Riikalle eiliset agikoulutukset ja sitten käveltiin yhtä matkaa kotiin. Kiitos tuhannesti yhteistreeneistä!

  • Seuraamispaikka

Ennen iltaruokaa otettiin perusvahvistuksia perusasennossa. Liikuin erilaisia matkoja, välillä puolen askeleen verran, välillä enemmän ja palkitsin istumiset perusasentoon. Taavi teki innokkaasti - jippijee.

  • Metalliesine

Eteisessä otin ennen ruokakupille vapauttamista metalliesineen noutamisen. Taavi oli intopinkeänä. Vapautin sivulta ruokakupille. Nouto oli kouluarvosanalla mitattuna 10+. Hyvä Taavelo!

Tunnisteet: