View RSS feed

Viimainen kuunvaihde
31 tammikuuta 2007

Tammikuu alkaa olla lopuillaan, ja taas saa todeta, että aika menee aivan älyttömän äkkiä. Kevättä jo odotellaan - varsinkin aurinkoisia pakkaspäiviä. ;) Koeviikko on käynnissä. Tänään oli englanninkoe, huomenna testataan yhteiskuntaopin taitoja.

Aamulla ulkona puhalsi kylmä tuuli, mutta iltapäivällä ei ollut lainkaan huono lenkkisää. Laitoin Juusolle ja Taaville takit, jotka loppujen lopuksi taisivat olla vähän turhat - ei ollut niin kylmä kuin luulin. Koska pakkasta ei hirveästi ollut, päätin sitten treenata tottistakin iltamassa.

  • Seuraaminen

Otimme peruuttamista 3 x 5 toistoa ennen iltaruokaa. Itseasiassa meni ihan mukavasti, vaikka edelleen T alkaa peruuttaa aika kaukana minusta. Lisäksi oma vahviste (vihellys) voisi tulla vähän aikaisemmin.

  • Tunnari

Päätin, että harjoittelen tunnaria noin viikon ajan tyyliin 1 toisto/treenikerta. Jos kaikki menee ok, kokeilen seuraavaksi ottaa esim. 2 toistoa/treenikerta jne. Etäisyyttä lisätään vähitellen

Tänään tein iltatreeninä seitsemän maissa yhden toiston autotallilla. Väärät kapulat olivat yhteistreenikapuloita, joten niissä on mm. Paulan, iskän ja Tuijan hajuja. Uuden kapulan otin Tuijalta saadusta pussukasta. Laitoin läjän kapuloita maahan (7 + oikea) ja menin Taavin kanssa kapuloiden eteen. T oli jo ennen treeniä oikein innoissaan, sillä minäkin olin todella hyvällä ja innostuneella tuulella. T melkein lähti ilman käskyä kapuloiden luo, mutta lopulta tuli sivulle ja lähetin sitten käskystä kapuloille. Taavi haisteli hienosti ja toi oikean. Palautus oli ok, vaikka vauhtia ei paljoa ollut matkan lyhyyden takia. Iskä seisoi kapuloiden vieressä häiriönä. Kehuin todella vuolaasti ja annoin kolme nappulaa palkaksi. Tarkoituksena on näin kasvattaa Taavin itseluottamusta. Virettä on kuitenkin tarkkailtava, koska ylivire heijastuu työskentelyyn: kapuloiden nostaminen ja varomattomuus. Yhteen toistoon lopetettiin hyvin mielin.

  • Saalisleikki ja nopeat maahanmenot

Vahvistin maahanmenoja ja palkitsin nopeat maahanmenot saalisleikillä. Saalisleikki sujui hienosti! Juoksin karkuun, puhuin Lohiskalle (uusi nimi patahanskalle), saalistutin Taavilla esinettä ja lopulta annoin tarttua. Ensiksi voitin itse. Sitten toistot maahanmenoa. Sama leikki uudelleen, mutta T sai voittaa. Kolmas kerta nin, että irrotin Taavin lelusta, heitin ja lopuksi repiminen ja voitto minulle. Olin tyytyväinen!

  • Luoksetulon pysäytys

Pihakäytävällä otimme toistoja. Aluksi seisomispysähdyksen jälkeisen "viens"-käskyn jälkeen T lähti takapalkalle, jolloin kielsin ja kutsuin uudelleen. Otin uuden pysäytyksen (hyvä!), toistin "viens"-käskyn ja käskin maahan lyhyen etenemisen jälkeen. Tämän jälkeen vapautin takapalkalle. Lohiska oli siis todella vahva takapalkka, koska T sinne yritti jopa karata. Homma johtui todennäköisesti osalti myös saalisleikistä, jota leikimme ennen harjoitusta. Maahanmeno oli hyvä, mutta minun on nyt muistettava kiinnittää kahteen asiaan erityishuomiota.

  • Muista vapauttaa usein seisomispysähdyksestä suoraan takapalkalle --> seisomiseen edelleen varmuutta.
  • Muista harjoitella maahanmenojen nopeutta erillisinä treeneinään. Näiden harjoitusten myötä myös oman äänenpainon osaa suhteuttaa sopivaksi.
  • Ajoitus! Taavi menee maahan --> välitön vapautus taakse. Tällä tavalla vahvistetaan nopeita maahanmenoja, eikä odottamista maassa.
  • Vaihtelevuus! Muista läpijuoksut!

Tunnisteet: