View RSS feed

Viikon yhteistreenit
18 tammikuuta 2007

Johan on kiirettä pitänyt - bloginkin päivittäminen on jäänyt. ;) Onneksi Blogger on kätevä, ja voin kirjata tämänkin merkinnän torstaille, vaikka oikeasti kirjoitankin vasta tänään perjantaina. Joka tapauksessa kyseessä on torstain treenipäivis, mainittakoon selkeyden vuoksi.

Lunta tuiskutti koko päivän. Koulusta tulin kotiin Paulan kyydissä. Vähän neljän jälkeen suunnistettiin äiskän ja Taavin kanssa sauvakävelylle. Ihan lämmin tuli, vaikka tuuli kylmä olikin. Tuuli jopa hiukan laantui, joten ilma ei ollut esteenä torstain yhteistreeneille. Puoli seitsemältä lähdin Taavuskaisen kanssa kohti koulun kenttää, jossa Paula & Timi sekä Riikka & Touho jo odottelivat.

Riikka päätti ottaa Touhon kanssa enemmän perusjuttuja, joten ensiksi "piinakaukaloon" joutuivat tietenkin meikäläinen ja Taavelo. Timi odotteli kaukalon ulkopuolella, samoin Touho. Ensin T istui paikallaan, kunnes sain vähän mietityttä, mitä tehtäisiin ensiksi. Tunnarikapulat olivat mukana, mutta en halunnut ottaa tunnaria ensimmäisenä, koska Taavilla oli melkoisesti virtaa varastossa.

  • Kauko-ohjaus

Lumen seassa, mahdollisimman huonolla alustalla, otettiin pari vaihtoa kaukoissa. Ensiksi olin kyykyssä Taavuskaisen edessä. Paula katsoi. Taavi teki ensin puhtaasti, sitten vähän liikahti: epävarmuutta. Päätin mennä kauemmaksi seisomaan. Paulan mielestä se oli ihan järkevää. Nyt Taavi teki paremmin. Pari kertaa hiukan siirtymistä, mutta sain täysin puhtaan laskeutumisen. Edelleen voisin vahvistella nimenomaan laskeutumisen tekniikkaa läheltä sisällä. Lopetin hyvään laskeutumiseen. Palkitsin kaikki namikuppiin taakse. Hyvä treeni häiriöissä, jotka eivät sinäänsä haitanneet. Kentällä oli jo valmiiksi vieraita hajujakin, kun Timi oli käynyt kaukalossa ennen tuloamme.

  • Tunnari

Kaukojen jälkeen otin pari lyhyttä sivulletuloja ihan aktivoinniksi. Pieniä hetkiä liikkeiden välillä T odotteli istuallaan. Seuraavaksi teimme Paulan kanssa tunnarin. Paula laittoi viisi kapulaa ympyrään, ja minä vein sekaan omanhajuiseni. Ensin otettiin sivultapäin (-->); Paula seisoi kapuloiden vieressä. T teki hyvin, kokeili kevyesti yhtä väärää ja toi hienosti oikean. Etäisyyttä kapuloihin oli vain muutama metri. Toinen toisto tehtiin vähän eri kulmasta. Nyt T kävi ensin Paulan luona (!). Taavuskainen ei todellakaan ole mikään ihmisintoilija, mutta Paulasta on näköjään tullut tärkeä. Paula sanoi, että Taavi on varmaan ajatellut hänen olevan tärkeä osa koulutusremmiä. Asiaan vaikutti varmasti myös viime kerran tunnari, jolloin Paula kehui Taavia tämän käydessä hänen luonaan kapula suussa. Kielsin Taavia Paulan luokse menemisestä ja lähetin uudelleen kapuloille. Nyt T ei arponut yhtään, vaan toi nätisti. Loppuun vielä yksi toisto eri suunnasta vähän pidemmältä matkalta. Taavi teki hyvin.

Häiriö vaikutti keskittymiseen toistoissa jonkin verran. Taavi ei ehkä niin täysillä ollut mukana tehtävässä haistelun aikana, mutta toisaalta toi oikean. Varmuutta pojalla oli rutkasti enemmän kuin viimeksi. Pikkuhiljaa edetään tässäkin.

  • Luoksetulon pysähdys

Pidettiin pikkaisen taukoa. Palkkailin Taavia kontaktista, otin pari sivulletuloa yms. perustreeniä. Sitten kokeiltiin luoksaria. Taakse jätin pehmopallon, kutsuin ja pysäytin Paulan luona. Ihan hyvin pysähtyi alustaan suhteutettuna. Harkitsen vakavasti maahanmenon liittämistä, kun nyt vain jauhetaan seisomista.

  • Kontaktia toisten kanssa + paikallamakuuseen meneminen

Olen pohtinut paikallamakuuriviin menemistä, koska T on yleensä stressannut tilannetta kokeissa aika paljon. Halusin ottaa loppuun yhteisharjoituksen, jossa testasin Taavin kontaktia häiriössä. Timi meni kaukaloon, me odotimme Taavuskaisen kanssa Touhoa & Riikkaa ulkopuolella. Sitten lähdimme kävelemään kaukaloon Timin & Paulan perässä, Riikka & Touho tulivat takanamme. T seurasi kauniisti ilman käskyä. Kävelimme kaukalon toiseen päähän. Taavi stoppasi yhtäkkiä, mutta jatkoi sitten matkaa, kun käskin. Rivissä T vikisi vain vähän (Paulan mielestä ei lainkaan häiritsevästi) ja tarjosi kontaktia. Loppuun Paula kierrätteli Timiä edessä. Ensin T katsoi Timiä vähän aikaa, jolloin kielsin: kontakti palasi. T ei kuitenkaan aikonutkaan lähteä sivulta minnekään. Timin häiriövaikutusta varmasti lisäsi se, että Taavi ei ollut vielä täysin varma, saattaako Timi lähteä treenissäkin jahtaamaan. Timihän on treenannut kanssamme vain kerran aikaisemmin. Hienoin uutinen lienee, että T pystyi leikkimään pehmopallolla aktiivisesti kanssani Touhon ja Timin läsnä ollessa! Palautukset olivat nopeita, ja Taavi vaikutti innokkaalta. Hienoa!

Treenien jälkeen vietiin koirat vielä juoksemaan toviksi pellolle - treeneissähän ei leikitä. Kiitos tuhannesti Paulalle ja Riikalle kivoista treeneistä! Ensi viikolla taas jatketaan.

Tunnisteet: