View RSS feed

Rentoa meininkiä
12 tammikuuta 2007

Näin perjantaiseen tapaan olin tänään Jyväskylässä. Aamulla lähdettiin jo puoli seitsemältä ja kotiin tultiin illalla kuudelta. Treenattua ei tullut sen kummemmin - lukuunottamatta muutamaa perusasentovahvistusta ennen iltaruokaa ja extempore-kaukotreeniä lenkin yhteydessä.

Peruasentovahvistukset olivat ok. Toistoja otettiin vain viisi. Lopuksi pidempi kontaktipätkä sivulla ja vapautus ruokakupille. Tein Taavin kanssa puoli kahdeksan maissa iltalenkin koululle päin. Vahvistin kontaktia tiellä, ihan ok. Edelleen Taavi on järkevän varovainen liukkaalla tiellä hämärässä. Koska kiersimme koulun lenkin, käväisimme koulun pihalla. Sanoin "ma", Taavi meni maahan ja tarjosi nousemista. Sanoin "down". Ensimmäinen laskeutuminen oli haparoitu. Vahvistin käskyllä yhden nousun, heitin namin taakse. Kokeilin uudelleen "down" - toimi. Palkitsin namilla taakse ja siinäpä oli se kaukojen extempore-harjoitus. Koululla leikin Taavin kanssa hanskalla tovin, vain kaksi heittoa kontaktista. Pidin selän kiltisti suorassa, kun T lähti palauttamaan.

Lihaslämmittelylenkin jälkeen hieroin Taavia. Aluksi poika vähän reagoi ääniin: äiti lämmitti uunia pannuhuoneessa (kuului selvästi), ja Juuso leikki olohuoneessa Vilman kanssa. Minä ja Taavi olimme huoneessani. Yllättävän kivasti hierontatuokio kuitenkin pääsi käymään, kun laitoin rentoutus-cd:n volyymia hiukan kovemmalle. Korvien hierominen rentoutti Taavia hienosti. Epäkäslihaksen hieronta näytti myös tuntuvan erityisen hyvälle. Hyvä uutinen on se, että Taavin selässä ei enää ollut arkaa kohtaa - helpottavaa. Myöskään takajalat eivät olleet jumissa. Olin yllättänyt, mutta toki hyvin iloinen. Vasemmanpuoleisen takajalan hieronnan jälkeen T kääntyi selälleen, ja sain vaihdettua puolta kätevästi. Taavi uinahti "transsiin". Poika piti silmiä tiukasti kiinni ja oli todella rentoutunut. Hetken aikaa jo ajattelin, että onkohan poika edes hengissä. Vasemman puolen hieronta sujui upeasti. Lopuksi venyttelin pojan hännän ja kokovartalovenytyksen. Tämänpäiväinen hieronta olikin kaikista parhain hierontamme tähän menneessä - ainakin Taavi rentoutui oikein kunnolla.

Huomenna luvassa on ulkoilua ja sunnuntaina mennäänkin varmaan agilityharjoituksiin. Siirsin kalenterin blogin yhteyteen. Tarkkasilmäiset lienevät jo huomanneet, että viikon päästä käy Kemiin Ninjan ja Taavin tie. En olekaan maininnut aikaisemmin Kemi-viikonlopusta, mutta tosiaan sinnehän me lähdemme kisailemaan. Toivotaan vain, etteivät paukkupakkaset yllätä. Kylmänsietokyky on ohjaajalla vielä huonompi kuin koiralla. Hyrr.

Tunnisteet: