View RSS feed

Pikakelaus treeniin
27 tammikuuta 2007

Koko ajan muka on niin kiire, ettei kerkiä edes treenejä ylös kirjaamaan. Lauantain treenit kirjana nyt kuitenkin lyhyesti, päivän myöhässä. Onneksi blogi sentään näyttää kiltisti oikeaa päivämäärää. ;)

  • Kauko-ohjaus

Iltaruokaa ennen tehtiin kaukoja kolme sarjaa. Hitsit - meni todella hyvin. Avuksi löytyi namin heittäminen taakse. Olin aika lähellä Taavia ja palkkailin sattumanvaraisesti nousuista/laskuista. T tykkäsi vaihtelusta ja kovi hyvänä palkkana namin heittämisen. Takapalkka namikupista unohdetaan vähäksi aikaa ja heitellään namuset taakse. Nappulat maistuivat taas paremmin kuin kalkkunanakit. Vahvisteen merkitys täytyy muistaa!

  • Luoksetulon pysäytys

Illalla neljän jälkeen otettiin vähän pysähdystä. Vahvistelin maahanmenoa aluksi erikseen. Pysähdyksessä otin ensin liian pitkän etäisyyden, T veti läpi juoksuna. Toisella kerralla pysähtyi seisomaan ok, jolloin vapautin suoraan taakse. Lyhensin edelleen matkaa ja otin maahanmenon. Taas sanoin "ma" liian korkealla äänellä, jolloin T pysähtyi istumaan. Seisomispysähdys alussa oli hyvä. Otin toisen kerran ja sanoin "maahan" kunnolla. Nyt T meni hienosti maahan. Kutsuin sivulle. Loppuun vielä yksi toisto, vapautus suoraan seisomisesta taakse lelulle. "Maahan"-käskyä pitää vahvistaa erikseen kaavalla: "maahan" --> vihellys + lelu. Tätä on tehtävä paljon edestä. Ihan hyvillä mielin jatketaan treeniä.

  • Tunnari

Otin pysärin jälkeen lyhyeltä matkalta tunnaria. Ensin toi taas väärän, ei kylläkään nostellut muita vääriä. Epävarmuutta oli ilmassa, plaah. Toisella kerralla toi sitten oikean ja kolmannella myös. Taavin into kasvoi tehdessä, sillä aluksi poika oli vähän "lapanen". Tunnari alkaa olla vähän "tänkapåå". Päädyinkin sitten iltamietiskelyn jälkeen palaamaan taaksepäin. Nyt otetaan toistoja ihan läheltä kapuloita, hajuerotteluna. Minä olen itse kyykyssä ja Taavin tarvitsee vain erottaa minunhajuni ilman noutoa. Varmuutta tarvitaan ja itseluottamusta lisää koiralle!


Ulkoilulenkillä vahvistelin kontaktia nappuloilla. T tykkää enemmän kuivaruuasta kuin kalkkunanakeista tai kuivasta maksasta. Minut on taas pudotettu maanpäälle vahvisteen merkityksen suhteen. Täytynee siis alkaa kokkailla jotain parempia nameja tai ostaa kaupasta jotain hyvää. Kalkkunanakkilinja ei enää toimi, harmi neiti K.

Tunnisteet: