View RSS feed

Pienet tottikset
07 tammikuuta 2007

Taas oli erilainen aamulenkki - luntakin satoi. Peningissä käveltiin ja hauskaa oli. Iltapäivällä yhdeltä lähdettiin Paulan ja lauman kanssa revittelemään Makkaratielle ja agitreeneihin. Metsässä vahvistelin Taavin kontaktia. Taavi tykkää Timistä kovasti, mutta tänään se keskittyi myös omiin puuhiinsa. Olinkin oikein ilkeä Taaville - karkailin toiseen suuntaan lenkillä ja karkailin metsään. Ensimmäinen piiloharjoitus meni mönkään, sillä Timi näki heti minun lähtevän karkuun. Pojat tulivat sitten yhdessä pelastamaan. Onnistuin tiputtamaan maahan maksanpalat, joten koirathan luulivat minun löytäneet kunnon saaliskätkön. Karkailin kaikissa mahdollisissa paikoissa metsään ja todella hienosti Taavi lähti etsimään. Palatessamme autolle Timi & Taavi olivat edellämme. Paula käveli koirien kanssa autolle, minä lähdin toiseen suuntaan. Paula laittoi koirat autoon, Taavi jäi ulos. Yhtäkkiä Taavi oli sitten huomannut "Hitsi vie, mami on taas karkuteillä." Kunnon haukahduksen kera T lähti juoksemaan luokseni. Palkitsin juoksemalla karkuun ja namilla. Näitä metsäkarkailuja ja suunnanvaihtoja harjoitellaan jatkossakin - Taavi saa aktivointia, ja tarkkaavaisuus paranee myös yhteislenkeillä.

Kyselin Paulalta Taavin leikkimisestä, kun en ole siihen tyytyväinen. Luin eilen paria kirjaa ja myös saalisleikkiohjeita. Jatkossa olisi tarkoitus vahvistaa saalistusleikkiä. Paulan mielestä yksi syy Taavin häiriöherkkyyteen leikin suhteen voi olla se, että pienenä koirana T varoo aina jonkin verran muita koiria. Eilen se ei tiennyt, lähteekö Timi leikkiin vai ei (yhteistreenit), mikä kenties haittaisi omaan leikkiin syttymistä. Minä luulen, että häiriötreenillä ja yhteisten leikkiemme kehittämisellä (paremmat saalisleikit) Taavi alkaa leikkiä innokkaammin myös häiriötilanteessa. Ensiksi on kuitenkin pureuduttava saalisleikin järkeistämiseen. Nykyään ärsykevaihe (lelu liikkuu maassa) on liian lyhyt, ja minä hallitsen leikkiä vähän liikaa. Jutusta pitää tehdä hauskempaa ja kannattavampaa Taaville. Miksikään "supertaistelijaksi" (patukan pureminen) Taavista ei ole , mutta tasapainoinen saalisleikki tekee hyvää. Taavilla on loppujen lopuksi aika vähän taistelutahtoa. Saalistusvietti on sen sijaan vahva - näin amatöörin näkökulmasta katsottuna. ;)

Ennen neljää lähdin vielä biisoneiden ja Taavin kanssa pellolle juoksentelemaan. Taavi otti spurtit Juuson kanssa. Illan Taavuska vietti vapaata lukuunottamtta tunnaritreeniä. Tällä hetkellä poitsu yrittää kuumeisesti ratkoa Kongia, jonka otin juuri pakastimessa - sisässä porkkanalaatikkoa.

  • Hyppynouto

Päivällä klo 12 otettiin kolme toistoa hyppynoutoa. Taavi oli todella hyvällä tuulella. Ensimmäisellä toistokerralla oli etäisyyttä reilusti. Este oli pihatiellä. Toisto oli upea - hyvä palautus. Vahvistin sekä haku- että palautushypyt vihellyksellä. Palkka tuli sivulta. Seuraavalla kerralla hyppäsi mennessä, mutta tullessa meinasi kiertä. T tajusi kuitenkin, että vahvistehan tuli hypystä ja kävikin hyppäämässä. Jälleen vahviste hypystä, vaikka muutenhan oli pöhlö toisto. Viimeinen toisto oli upea. Vahvistin vihellyksellä hypyt. Palkitsin kaikki virtahepovinkulelulla, josta Taavi innostuikin älyttömästi.

  • Seuraaminen

Iltaruokaa ennen 3 x 5 toistoa oikealle kääntymistä. Peilin edessä käännös liikkeestä oikealle, vihellys ja nami annettiin perusasennossa. Toisin sanoen pysähdys heti käännöksen jälkeen. Edelleen perusasentovahvistus on tärkeä, vaikka vihellys tuleekin käännöksestä. Taavi teki upean tiiviit käännökset, ja oma kävelyni oli ok. Upeaa! Ruokakupille vapautus kontaktista sivulta.

  • Tunnari

Sain Tuijalta viime keskiviikkona pussillisen tunnarikapuloita uusine hajuineen. Omat kapulani (lähes sata) vein Tuijalle. Tunnaria en ole ottanut aikoihin, joten tänään päätin kuudelta testata. Taavi oli päivän aktiviteettien jäljiltä rauhallinen. Laitoin kapulat riviin (IIIIII) autotallin eteen. Toinen oli kolmas vasemmalta katsottuna. Lähetn Taavin pannunhuoneen rappusilta etsimään omaa. Huom! Ennen lähetystä silittelin ja haukottelin. Taavi olikin vähän liian rauhallinen. Pojan nenään leijaili lisäksi jokin ihme haju, mikä johti siihen, että T jopa lopetti välillä kapuloiden haistelun ja töllisteli. Parin sekunnin päästä jatkoi ja toi oman. Vire oli hiukan liian alhaalla. Toinen toisto otettiin pihatieltä päin. Nyt Taavi teki hienosti - tarkka haistelu ja nopea palautus. Palkitsin kalkkunanakin palasilla sopivan rauhallisesti. Jäipäs hyvä mieli tästäkin treenistä.

Tunnisteet: