View RSS feed

Onnistuneet yhteistreenit
06 tammikuuta 2007

Ihanaa, pakkaspäivä! Aamulenkki tehtiin iloisissa tunnelmissa, sillä ilma oli raikas, ja aurinko paistoi. Tällainen sen kunnon talvikelin olla pitää. ;) Iltapäivällä lähdettiin yhteistreeneihin, jotka olivat samalla ensimmäiset treenimme Paulan ohjauksessa. Kivaa oli! Mukana olivat siis myös Riikka ja Touho. Kiitos tuhannesti seurasta sekä Riikalle että Paulalle.

Iltamassa harjailin poitsun. Miksiköhän en ennen ole keksinyt, että koira on järkevintä harjata, kun se on kyljellään? Jokatapauksessa Taavuskainen makoili tänään harjauksen ajan ja näytti nauttivan harjaustuokiosta. Nyt on turkki hieno. Palattakoon tokoon, eli treenimerkinnät seuraavaksi.

  • Seuraaminen

Yhden jälkeen tosiaan lähdimme koulun kentälle treenaamaan yhdessä. Paula oli käynyt koirineen Makkaratiellä lenkillä. Paulan koirat odottivat autossa, kun aloitimme treenin. Ensiksi oli minun ja Taavin vuoro. Menimme kaukaloon ja aloitimme seuraamistreenin. Ensimmäinen harjoiteltava asia oli seuraaminen. Teimme pitkän suoran. Mikäköhän minua vaivasi? Olin todella rento verrattuna aikaisempiin suorituksiini. Paula jopa videokuvasi. Vaikka alusta oli hiukan epätasainen, seuraaminen sujui. Taavi seurasi hyvin, eikä kuumunut liikaa. Videolla meno näyttää hyvälle, ja kontakti on upea.

Paula pyysi ottamaan nyt seuraamista vauhtia vaihdellen. Tein vauhtimuutokset melko huonosti; muutosta ei tapahtunut tarpeeksi. Tässä pätkässä tein suoraa ja täyskäännöksen vasemmalle juosten (hyvä oli!). Lopun perusasentoistuminen oli nopea, mutta T tuli vähän huonosti - korjasi heti itse. Nätti seuraaminen, vaikka omat vauhtimuutokset olivat pieniä.

Seuraavaksi otettiin samaa, mutta nyt piti tehdä enemmän käännöksiä ja vauhdinmuutosten oli oltava selkeämpiä. Aivan ennen lähtöä Taavi haukahti. Videolla omassa toiminnassa ei näy mitään merkittävää. Jokin ihmeellinen kuumumishaukahdus? Aluksi hidasta suoraa: hyvää. Käännös vasemmalle, joka oli todella hyvä ja peräti rauhallinen. Vauhtini oli sopiva - noin pitäisi kävellä kokeessakin. Toinenkin käännös vasempaan toimi. Eniten tein käännöksiä vasemmalle, myös täyskäännöksen. Paula käski tekemään toiseenkin suuntaan. Ensimmäinen käännös oikealle oli hieno. Täyskäännös oikealle oli vähän liian nopea, mutta toisaalta Taavi sai pidettyä paikkansa aika hyvin. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti vielä rauhoittaa omaa kävelyä täyskäännöksessä! Viimeinen käännös, täyskäännös oikeaan, ei ollut ihan niin hyvä kuin muut. Olisin voinut olla tarkempi omassa käännöksessä.

Kaiken kaikkiaan seuraamiseen olin hyvin tyytyväinen. Paula halusi kokeilla, seuraisiko Taavi häntä, mutta ei seurannut. Taavi jäi istumaan paikoilleen ja lopulta juoksi kentän laidalle minun sivulleni. Paula ei nähnyt mitään ongelmaa seuraamisessa. Kokeessa pitäisi vain olla yhtä hyvä, ja mielestäni edelleen täyskäännökset voisi tehdä rauhallisemmin.

Kontaktivahvistus, yleinen kontakti ja leikkiminen: Otimme myöhemmin kentällä ohitusharjoituksia. Paula haki Timin kaukaloon. Riikka oli Touhon kanssa kaukalossa. Minä kiersin Taavin kanssa Timiä ja Touhoa. Välillä pysähdyimme Paulan & Timin, välillä Riikan & Touhon viereen. Sitten palkitsin kontaktista. Kaikki palkinnot olivat kalkkunanakkia. Yhdessä seuraamispätkässä olin palkinnut Lepakolla. Taavi piti hyvin kontaktia ja teki hyvää seuraamista kontaktia vahvistuksena. Yritin leikkiä Taavin kanssa Timin läsnäollessa, mutta kunnon leikkiin Taavi ei lähtenyt. Edelleen Taaville leikkiminen häiriöissä on vähän vaikeaa. Se jopa juoksi Timiä kohden pehmoluun kanssa ja yritti haastaa leikkiin. Pöhlö Taavelo. Lopulta heittelin lelua ihan lähellä, mikä onnistui paremmin. Harjoitusten edetessä uskon, että T alkaa pian kyetä leikkimään paremmin häiriöissä. Nyt se ei keskity leikkiin niin hyvin kuin haluaisin. T tarttuu leluun, mutta ei ole täysillä mukana. Jos Timi & Touho eivät olleet kaukalossa, Taavi leikki ihan hyvin. Tehdään seuraavalla kerralla leikkiharjoituksia ja lisää ohituksia.

  • Ruutu

Seuraamistreenimme jälkeen oli Riikan & Touhon vuoro. Taavi odotteli istuaallaan kaukalon ulkopuolella. Treenin aluksi Taavi oli hiukan äännellyt ja ihmetteli koiria autossa, mutta vaikutti Touhon treenatessa rauhallisemmalta - omalta itseltään.

Touhon treenattua seuraamista pyysin Paulaa tekemään ruudun kaukaloon. Merkkeinä olivat siniset pikkusangot. Minä vein alustan ruutuun. Taavi ei siis nähnyt ruudun tekemistä. Menin Taavin kanssa kaukaloon. Ruutu oli kaukalon toisessa päässä. T oli sivulla, sanoin "Missä ruutu?", Taavi etsii ruudun katseellaan, ja minä lähetin pojan ruutuun. T meni suoraan alustalle, minä vihelsin palkinnoksi, ja Paula heitti ruudun vierestä Lepakon Taaville. Hieno suoritus Taavelolta! Toinen toisto tehtiin samalla periaatteella, mutta nyt Paula naksautti alustan koskettamisesta ja heitti Lepakon. Jälleen hienosti meni. Ruututreeni oli nappiosuma, T on paras. Riikka & Touho olivat takana, kaukalon ulkopuolella Taavin mennessä ruutuun.

  • Luoksetulon pysäytys

Jälleen oli Riikan & Touhon vuoro, vaikkakin sitä ennen tehtiin vähän kontaktijuttuja kaukalossa. Riikka lähti jo kotosalle, kun minä otin vielä Taavin kanssa kaukalossa pysärin.

Paula kuvasi videolle. Vein Taavin kaukalon 4-tien puoleiseen päähän. Nyt heitin ensin lelun taakse ja sanoin vasta sitten takasanan. Menin toiseen päähän kaukaloa ja kutsuin Taavia. Poika tuli todella kovaa vauhtia, video todistaa. Pysäytin puolen välin jälkeen, ja Taavihan pysähtyi hienosti. Vapautin suoraan taakse Lepakon luo. Sitten toinen toisto läpijuoksuna. Taavin läpijuoksu oli upea. Palkitsin sivulla kalkkunanakilla. Hmm... Olikohan meillä tässä liikkeessä jokin ongelma? Ei ollut tänään.


Yhteistreenistä jäi siis todella hyvä mieli. Seuraavalla kerralla ei Riikka pääse, mutta treenaamme Paulan kanssa. Ajattelin treenata paikallakäännöksiä (Paula näkee virheet)ja käännöstä oikeaan. Lisäksi pari toistoa ruutua, pysäriä ja tunnaria aion rohkeana tyttönä kokeilla, jos kotiharjoituksissa ei esiinny mitään ongelmia. Kokeenomaisuutta voisi alkaa sulatella, eli miettiä, mitä voisi ottaa kokeenomaisesti. Liikkeestä istuminen voisi ainakin olla yksi koemainen juttu. Ohitus-ja kontaktitreeniä pitää ottaa myös - ei koskaan voi olla liikaa. Leikkimistä kokeillaan, jos keritään.

  • Kauko-ohjaus

Iltaruokaa ennen 3 x 5 toistoa + 2. Taavilla oli energiaa aikalailla, joten otin ihan läheltä "nousee"-käskyn vahvistamista. Ensiksi meni ihan hyvin, mutta sitten Taavi alkoi tehdä liukkuveitsen: nousu, heti alas. Vaihdoin vahvistamista: välillä "nousee" --> heti palkka, välillä "nousee" --> odotus --> palkka. Lopulta T ei enää oma-aloitteisesti mennyt maahan. Tekniikka oli puhdas. Hyvä!

Tunnisteet: