View RSS feed

Kaukotreeniä kevyesti
16 tammikuuta 2007

Taavin on viettänyt tänään kevyen päivän, sillä olemme harjoitelleet vain kauko-ohjausta sisällä. Tietenkin kontaktia ja perusasentoa vahvistettiin ulkoillessa, mutta muuta tokomaista ei ole tehty. Illalla käväistiin jälleen reippaalla sauvakävelylenkillä iskän ja hänen ystävänsä Karin kanssa.

Aamulla otettiin vain yksi sarja kauko-ohjausta. Palkitsin tuttuun tapaan "sekalaisesti", eli vahviste tuli laskeutumisesta/nousemista/nousemisesta odottelulla. Oikein hienosti meni! Taavin vire oli aika alhaalla, koska treeni tehtiin aamuruoan ja ulkoilun jälkeen. Kaikilla toistokerroilla seisoin noin 1,5 askeleen päässä Taavista. Palkitsin taakse namikuppiin. Jätöt otin "ma"-vihjeellä (sivulta maahan + takasana). Treenipaikkana oli eteinen.

Illalla tehtiin pari vaihtoa huoneessani äidin katsoessa. Etäisyyttä Taaviin oli jälleen noin 1,5 askelta. Pari tassunliikahdusta havaitsin laskeutumisessa, eli laskeutuminen ei ollut täydellinen hissiliike. Vire oli ylempänä kuin aamulla; Taavi ilmeisesti arveli superpalkan (luun) olevan tulossa. Palkitsin ensimmäisellä kerralla nousun odotuksella (2 sek) ja toisella toistokerralla laskeutumisen. Palkka tuli siis useamman vaihdon jälkeen. Tällainen treenirytmi kaukoissa vaikuttaa järkevältä: ei liikaa toistoja ja myös välipäivien pitäminen on tärkeää. Nyt kriteeri on ollut sopiva, sillä en ole kasvattanut etäisyyttä. Jatketaan tästä.

Vaikka Taavin kanssa ei tänään ole puuhailtu paljoa tokon saralla, olen lukenut ahkerasti koirien oppimista käsittelevää kirjaa. Tällä hetkellä luen ärsykekontrollista - mielenkiintoista on. ;)

Tunnisteet: