View RSS feed

Kaukoissa onnistumisia
09 tammikuuta 2007

Jälleen sataa maassamme. Tiet ovat täälläpäin järkyttävän liukkaita. Illan pitkä lenkki ei olisi sujunut ilman kengissä olleita liukuesteitä ja kävelysauvoja. Taavia ei liukkaus näyttänyt haittaavan. Aika kevyt päivä oli treenin suhteen. Minä paneuduin koulussa hyppytunneilla "How dogs learn"-kirjaan - paljon opin jälleen. Oppimispsykologia on kiinnostavaa.

  • Kauko-ohjaus

Montusta päästiin ylös kaukoissa. Aamulla tehtiin pari sarjaa pikaisesti ennen kouluunlähtöä. Vielä ei ollut tarkkaa toistomerkintää, mutta toistoja tuli nyt sopivan vähän. Taavin vire oli aika alhaalla. Ensimmäisessä koulutusjaksossa toistosarjat suurin piirtein näin: 1 x 6, 1 x 5 ja 1 x 4 (palkkana aamupalajuusto). Olin kyykyssä Taavin edessä. Palkat välillä nousuista ja laskuista ("nousee" ja "down"). Maahanmenon tekniikka ok. T teki pari toistoa linkkuveitsenä eli laskeutui heti noustuaan alas. Tästä ei palkkaa. Seuraavalla toistolla vaadin pientä odottamista seisaallaan ennen namin antamista.

Minulla alkoi koulu kymmeneltä, joten otin toisen sarjan vähän myöhemmin aamulla eteisessä. Nyt toistoja kalkkunaleikkeleellä 3 x 5. Edelleen periaate sama, ja minä olin kyykyssä Taavin edessä. Jos T ei heti reagoinut "nousee"-käskyyn, otin uudestaan. Tähän auttoi välitön vahvistus ts. T nousee --> vihellys + nami taakse. Nyt käytin takapalkkaa sekä heittoina että takasanalla varustettuna.

Tänään oli parempi mieli molemmilla, mutta päätin kuitenkin pitää taukoa kaukoista ainakin pari päivää. Viime viikot ovat olleet hyvin intensiivisia kaukojen suhteen ja paljon on saavutettu. Edellisellä viikolla pidettiin yksi "kauko-free" päivä, muuten on treenattu lähes päivittäin. Kauko-ohjaus on rankkaa fyysisestikin, eikä ainainen jauhaminen ole järkevää. Näin ollen pieni tauko tekee terää. Tauolle lähdetään hyvillä mielin ja katsotaan, mikä tilanne on ko. liikkeen suhteen sen jälkeen.

  • Seuraaminen

Harjoittelin eilen seuraamista kuivaharjoitteluna. Ensiksi otin pysähdystä "Clicker Training for Obedience"-kirjan ohjeiden mukaan. Ko. kirjasta löytyi käteviä ohjeita myös normaaleihin käännöksiin ja täyskäännöksiin. Minusta kirjassa esitettävät askelpiirrokset ovat selkeitä, ja askeleet tuntuvat toimivan juuri minulla. Taavi ei käännöksiä harjoitellut tänäänkään, vaan aamulla harjoittelin itsekseni.

Ennen iltaruokaa tehtiin pysähdyksiä uudella metodilla 3 x 5. Tosin pysähdyksiä tuli oikeastaan enemmän, koska palkitsin osan pysähdyksistä "hyvä"-sanalla. Vielä T ei ole aivan päässyt kärrylle uudesta pysähdysrytmistä, mutta pikkuhiljaa. Nopeita ja suoria perusasentoja T silti teki. Hyvä!

  • Luoksetulo

Iltalenkillä käveltiin koululle päin. 4-tien vieressä asfalttitiellä tein yhden luoksetulon pysäytyksyllä. Etäisyyttä oli reilusti. Takapalkaksi jätin hanskani. Kutsuin Taavia, pysäytin suurin piirtein puolessa välissä ja vapautin taakse. Hyvältä näytti pysähdys, vaikka olin aika kaukana hämärässä. T toi hanskan minulle ja sitten leikittiin iloisina. Hyvä treeni!

Tunnisteet: