View RSS feed

Alkaa sujua
15 tammikuuta 2007

Tänään olen treenannut järkevästi ja säästeliäästi. T on ollut erittäin hyvällä tuulella, liekö sitten onnistuneiden ja hauskojen agitreenien ansiota. ;) Oma fiiliskin on ollut hyvä. Asiaa tuskin on ainakaan pahentanut uusi oppimista käsittelevä kirja, jota olen lukenut jo 50 sivua. Jatkan iloisen iltalukemisen parissa opiskelua aiheesta "Kuinka koirat oppivat?".

  • Ruutu

Päivällä käväistiin agitreeneissä halleilla, ja päätin tauolla treenata vähän tokoa. Yleistämistä peliin myös ruudun saralla. T odotteli istuallaan keskellä esteitä, ja minä tein lähelle uloskäyntiä 3 x 3 m ruudun mustista muovisista kukkaruukuista. Alustan laitoin keskelle. Lähetin Taavin toisesta päästä hallia (esteitä edessä: aitoja ja A) ruutuun. Ensin tosin kysyin "Missä ruutu?". Taavi meni hienosti suoraan ruutuun, haki keskikohdan ja sai vihellyksen + pehmopallon. Hienosti T osasi!

  • Luoksetulon pysäytys

Halliruudun jälkeen otettiin pysäri. Jätin Taavin ruudun paikalle (ruutu siis korjattu pois) ja heitin taakse pehmopallon. Menin toiseen päähän hallia, kutsuin ja pysäytin noin keskivaiheessa matkaa. Taavuskainen pysähtyi aika hyvin, vaikka luoksetulovauhti olikin melko kiivas. Vapautin taakse pehmoluulle, minkä jälkeen leikittiin yhdessä pallolla - toimi hyvin. Ihmeen varmoja pysähdyksiä T on tehnyt viime päivinä. Jospa tämä liike alkaisi vihdoin sujua.

  • Seuraaminen

Hallilla pujottelin aitoja (neljä kappaletta) Taavin kanssa; Taavi seurasi. Juoksimme kaksi kertaa aidat läpi ja hyvin sujui. T ei kuumunut liikaa, piti hyvän seuraamispaikan, eikä hypännyt aitoja.

Ulkoilulenkillä kontaktivahvistus alkoi taas toimia - tie ei ollut enää kovin liukas. Taavi tarjosi seuraamista hienosti, ja perusasentoistumiset olivat nopeita. Ihana koira.

  • Kauko-ohjaus

Hallilla otin yhden "nousee"-vaihdon ja yhden "down"-vaihdon. Olin itse kyykyssä Taavin edessä ja palkitsin taakse. Ensin yritti liikkua eteenpäin noustessaan, mutta saatiin onnistuminen. Kenties minä olin vähän liian houkutteleva, kun olin niin edessä.

Kotona ennen iltaruokaa otettiin 3 x 5 toistoa eteisessä. Palkitsin namikuppiin taakse. Alut otin sivulta maahan periaatteella. Olin Taavista reilun askeleen päässä edessä (seisaallaan). Kaksi laskua oli vähän huonompia, mutta muuten teki oikein hyvin. Edelleen Taavuskainen tarjoaa nousemista oma-aloitteisesti, mutta en ole siihen vielä puuttunut, koska seisomisen käsky ei aina ole ollut kovin toimiva: ei epävarmuutta esim. kieltämisestä.

Koin parhaaksi vahvistella treenissä sekaisin: välillä vahviste pelkästä nousemisesta, välillä seisaallaan odottamisesta (1-2 sek), välillä laskeutumisesta (suoraan taakse). Vaihtelin vaihtoja ja otin väliin jopa yhden istumisen, jonka jälkeen käskin ensiksi maahan ja sitten seisomaan. Taavi oli aluksi vähän vaisussa vireessä. Syynä oli todennäköisesti ihan edelliset epävarmemmat kokemukset. Tänään pidin ilmapiirin ylipositiivisena (aion jatkossakin olla positiivinen) ja kannustin Taavia, jotta sain koiraan lisää itsevarmuutta. Treenin jälkeen T olikin todella iloinen ja näytti nauttivan onnistumisestaan. Kaukoja tehtäköön säästeliäästi, kun nytkin sujui näin kivasti. Nämä aisivat olla parhaat kaukotreenit pitkään aikaan - hyvä.

Tunnisteet: