View RSS feed

Treeniä kentällä
24 marraskuuta 2006

Päivä vierähti Jyväskylässä, mutta illalla lähdettiin treenailemaan koulun kentälle Riikan kanssa. Tällä kertaa Riikka jätti Touhon kotiin, joten T oli ainoa koirajäsen "piirissämme". Sain muuten tänään uuden ruotsalaisen tokokirjan, jota alan nyt tutkia innolla, vaikka naksukirjan lukeminenkin on kesken.

  • Alusta

Aamulla ennen Jyväskylään lähtöä tein Taavin kanssa 3 x 5 alustaa. Tein treenin ruuan antamista ennen. T tarjosi hienosti alustalle menemistä. Ei olekaan poika aikaisemmin tehnyt niin hyvin kuin tänä aamuna. Häiriönä oli olohuoneessa hyppivä Vilma.

Koulun kentällä tehtiin ensiksi alustalähetyksiä eri etäisyyksiltä. Riikka seisoi kentän laidalla. Alusta oli taas aika pieni, joten T vähän etsiskeli sitä, mutta irtosi oikein hyvin ja tiesi, mitä pitää tehdä. Ruudun rakentaminen alustan ympärille tietenkin lisää näkyvyyttä, mutta en nyt vielä kokeile sitä.

  • Kauko-ohjaus

Illalla otettiin 3 x 3 maahan-seiso-toistoa nappuloilla ennen iltaruuan antamista. Palkitsin taakse namikupille. Olin ensiksi noin parin metrin päässä. T teki hyviä nousuja, mutta myös pari "häsläystä". Ruoka-ajan lähestyminen nostaa muutenkin Taavin virettä, ja olin nyt aavistuksen liian kaukana. Parempi on, että teen tästä lähtien ainakin tämän viikon lopun ja ensi viikon alkupuolen toistoja ihan läheltä. Ensiksi seison Taavin edessä kyykyssä ja sitten nousen seisomaan. Haluan välttää turhat häslingit ja epäonnistumiset, jotta saadaan onnistumisprosentiksi ainakin 80 %, eikä T turhaan tee väärin.

Kentällä kokeilin maahan-seiso-nousua. Tein vaihdot alustatreenin perään, tosin vasta pienen tauon jälkeen. Onnistumisia tuli, mutta myös vähän häsläystä - pieni eteneminen. T ei ottanut häiriötä Riikasta vaihdon aikana ja meni namikupille hyvin. Hiukan Taavuska kuitenkin haparoi. Otin pari toistoa ihan läheltä (olin kyykyssä Taavin edessä) liikeradan kanssa. Sitten tein yhden toiston ollen kyykyssä Taavin edessä, hyvin T nousi. Jo äskeisessä kappaleessa puhuin pikku suunnitelmastani. Kävellessäni kotiin treeneistä pohdiskelin kauko-opetusta. Päätin, että teen nyt esim. yhden sarjan toistoja liikeradalla tai palkaten edestä, jolloin olen todella lähellä. Sitten vapautan yhdellä hyvällä takapalkalle. Kokeilen ottaa päivän aikana useita toistoja, mutta niin, että teetän yhden vaihdon ja lopetan treenin siihen. Tätä "yksi toisto"-systeemiä teen, kun otan yhden toiston läheltä ja vapautan takapalkalle - en liikeradan kanssa. Kaukoissa tärkeintä on tarkkuus, ja haluan Taavin oppivan hyvän ja sopivan rauhallisen suorittamistempon - pikkuhiljaa.

  • Seuraaminen

Pitkästä aikaa treenattiin kunnolla seuraamista. Pienen kaukotreenin jälkeen tehtiin ensiksi pitkä suora kävellen kenttä päästä päähän. Riikka katsoi vasemmalla puolella seuraten osan matkasta vierellämme. Taavi seurasi upeasti, hyvällä kontaktilla ja sopivan rauhallisesti. Palkitsin pätkän lopuksi solmulelulla. Pidin pienen tauon. Seuraavaksi tein pienen pätkän hidasta käyntiä, tosin lopussa vähän lisäsin vauhtia - vahingossa. Hitaassa käynnissä otin myös muutaman käännöksen vasempaan. Jälleen pidettiin tauko. Sitten otimme muutaman askelsiirtymän oikealle. Perusasennoissa oli vähän vinoutta, vaikkakin T korjasi paikkaansa hyvin. Ongelmana oli eniten oma liikehdintä, koska riuhtaisin liian nopeasti vasemman jalan mukaan siirtymään. Kun kiinnitin askeleen ottamiseen huomiota, T teki suoremmat perusasennot. Tein vielä kaksi siirtymistä vasempaan, ne sujuivat paremmin.

Tauon jälkeen pyörähdyksiä paikallaan oikeaan. En ole nyt harjoitellut seuraamista sen kummemmin, joten oikealle kääntymisten perusasentoistumisten vahvistaminen on jäänyt. Taavin perusasentonopeudessa näkyi harjoittelemattomuus. Pitää siis alkaa vahvistaa oikeaa käännöstä. Vasempaan käännyttäessä ei ollut ongelmaa, vaan istuminen oli nopea.

Teimme seuraamista neliönä, joka sisälsi vasempaan käännöksiä pari, kaksi käännöstä oikeaan ja täyskäännöksen. Käännökset vasempaan olivat oikein hyviä - samoin muutkin käännökset. Kävelin rauhallisesti, enkä riuhtonut käännöksissä. Palkitsin Taavin kaikissa seuraamispätkissä solmulelulla.

  • Luoksetulon pysäytys

Kenttätreenin lopuksi tehtiin vielä kaksi luoksetulon pysäytystä. Menin toiseen päähän kenttää ja kutsuin Taavia. Riikka seisoi Taavin oikealla puolella kentän laidalla. Pysäytin Taavin Riikan kohdalla. Taavi pysähtyi upeasti, ja vapautin heti taakse solmulelulle. Poitsu juoksi luokseni lelu suussa, ja palasimme yhdessä lähtöpaikalle. Otin toisen toiston. Tällä kertaa pysäytin Taavin vasta puolen välin (Riikan) jälkeen. T pysähtyi oikein hienosti. Taas vapautin välittömästi taakse. Treenin lopuksi leikittiin patukalla ja solmulelulla. Todella kivat treenit olivat tänään. Ilma oli märkä, ja räntää satoi, mutta mukavaa oli silti. Kiitos Riikalle avustuksesta ja "lörpöttelyseurasta". kuva

  • Metalliesine

Otettiin vain yksi toisto. Heitin metalliesineen olohuoneeseen, ja T meni itsenäisesti hakemaan. Kun Taavi toi esineen nätisti, vapautin heti ruokakupille. Hyvä suoritus!

Tunnisteet: