View RSS feed

Treenailua koulun kentällä kuva
16 marraskuuta 2006

Olipas oikein mukava ilta treenien parissa. Ensiksi käytiin lenkillä Riikan & Touhon kanssa lenkkeilemässä, minkä jälkeen mentiin koululle tokoa treenaamaan. Kivaa oli ja hyvin meni. Alla hiukan tarkempi kurkistus treeneihin.

  • Ruutu

Ensimmäinen harjoiteltava liike oli ruutu. Tällä viikolla on treenattu ruutua päivittäin, ihmeellistä. Yleensä tällaiset isot, vaativat ja ulkona treenattavat liikkeet ovat jotenkin kaikista "laiskistuttavimpia". Joka tapauksessa nyt olen saanut aimoannoksen motivaatiota ruudun harjoittelemiseen.

Tein kentälle kaksi ruutua Riikan avustuksella. Taavi odotti kaukalon ulkopuolella. 4-tienpuoleiseen päähän tein ruudun punaisista hillopurkeista. Riikka rakensi toisen ruudun toiseen päähän kenttää, sinisistä sangoista. Kumpaankiin ruutuun alustat keskelle. Hain Taavin kentän ulkopuolelta ja otin sivulta lähetyksen siniseen ruutuun. Tepalta meni ohi, lähti oikealle. Ilmeisesti käsky ei vieläkään tarpeeksi vahva. Otin uudelleen sivulta, nyt T lähti suoraan siniseen sankoruutuun. Poika haki hyvin keskikohtaa, heitin pallon palkaksi. Toinen toisto suurin piirtein sinisen ruudun kohdalta hillopurkkiruutuun. Täydellinen ruutuunmeno oli, jälleen pallopalkka. Sitten oli vuorossa tauko, jonka ajan T istui paikallaan Touhon treenatessa liikkeestä maahanmenoa.

Touhon treenin jälkeen tehtiin kolme ruutuunmenoa kumpaankin. Tein vuorotellen kumpaankin päähän. Punaiseen ruutuun menemisessä ei ongelmaa, vaikka etäisyyttä olikin reippaasti. T haki keskikohtaa hyvin ja etsi alustan. Välillä palkkasin suoraan pallolla, kun T meni ruutuun. Välillä "ruutu" + "koske" ja palkka vasta alustan koskemisen jälkeen. Välillä alustalle meneminen ilman käskyä. Siniseen ruutuun lähettäessä Taavi lähti reippaasti, mutta jotenkin kummallisesti ajautui oikeaan reunaan. Kenties siellä oli jokin haju (Touhon namin tms.). Kiertelevää, ns. oikealle kallistunutta ruutuunmenoa en hyväksynyt, vaan kutsuin Taavin pois ruuduta ja otin uudelleen. Viimeinen ruutuunmeno oli "leikkiruutu" eli lähdin lähetyksen jälkeen juoksemaan Taavia kohti, heitin pallon pojan ollessa ruudussa ja lopuksi vielä mentiin ruutuun leikkimään. Olen todella tyytyväinen Taavin tämänpäiväisiin ruutuharjoituksiin kentällä. Taavi ei välittänyt Touhon läsnäolosta, vaan teki hommia hyvin. Yleensä Taaville kauas irtoaminen on huomattavasti vaikeampaa Touhon läsnäollessa kuin esim. kotona tai lenkillä. Unohdinkin alussa mainita, että kentälle mennessä kysyin kerran "Missä ruutu?", ja Taavi etsi välittömästi katseellaan ruutuja - katsoi molempia ruutuja. Muutenkin T ikäänkuin hakeutui, varsinkin punaisen, ruudun läheisyyteen. Tästä jatketaan iloisina eteenpäin. :O

  • Luoksetulon pysäytys

Ruutuharjoitusten jälkeen Riikka ja Touho harjoittelivat lauantain näyttelyä varten. Taavi toimi häiriönä istumalla "kehän" keskellä, kun Riikka ja Touho juoksivat ja kävelivät näyttelymäiseen tapaan. Oikein hyvä paikallaoloharjoitus Taavilla ja tietenkin Touholle hyödyllinen näyttelytreeni. Katsoin vielä Touhon hampaat leikkien tuomaria, minkä jälkeen T pääsi taas töihin.

Laitoin merkeiksi punaiset hillopurkit. Etäisyyttä merkkien välillä oli noin 16 m. Takapalkkana oli narulelu. Jätin Taavin sanoen "behind" 4-tienpuoleiseen päähän. Riikka ja Touho olivat vasemmalla, lähellä, häiriönä. Kutsuin poikaa ja pysäytin hiukan ennen merkkiä. Pysähdys oli aika hyvä, vapautin välittömästi taakse. Taavi juoksi iloisesti luokseni. Heitin narulelun vielä uudelleen pojalle. Sitten otettiin toinen toisto. Nyt Taavi ennakoi - pitkästä aikaa. En muistakaan, milloin T viimeksi ennakoi. Palasin Taavin luo ja vein takaisin lähtöpaikalle - uusi yritys. Kutsuin ja pysäytin suurin piirtein merkillä. Taavi pysähtyi kuin seinään - mahtavaa! Riikka kehui pysähdystä todella hyväksi. Vapautin Taavin heti takapalkalle. Lopuksi leikittiin vielä vähän.

Riikka ehdotti, jos olisimme kutsuneet pojat yhtä aikaa sivulle vierekkäin. Ensiksi harjoitus ei onnistunut. Taavi ei tajunnut, miksi Touho lähtee samaan aikaan juoksemaan kuin se. Niinpä Taavi jäi katsomaan kummistuneena Riikan sivulle juoksevaa Touhoa. Toisella kerralla Touho karkasi Taavin keskelle kenttää jääneen narulelun luo, mistä Taavi ei innostunut. Onneksi lopuksi saatiin ihan hyvät luoksetulot pojilta. Tätä voisi harjoitella enemmän tulevaisuudessa - kiitos Riikalle hyvästä ideasta. :O

  • Seuraaminen

Teimme yhteistreenin lopuksi yhden ns. neliöseuraamisen, jossa tuli yhteensä neljä vasemmalle kääntymistä. Mielestäni Tepan pepunkäyttö oli nyt oikein hyvää. Pari askelsiirtymää oikealle tehtiin myös, ei ongelmaa. Yhteistreeneissä vahvistelin yleisesti kontaktia, kuten lenkilläkin, ja T tarjosi seuraamista toistojen välissä. Illalla ennen luun antamista askelsiirtyminen vasemmalle. Luun Taavi sai nopeasta perusasentoistumisesta käännyttäessä oikealle paikallaan. Hyvin meni! Jospa viikonloppuna tulisi vähän tarkemmin paneuduttua seuraamiseen. Minun pitäisi edelleen kuivaharjoitella, vaikka tänään teinkin käännökset vasemmalle ihan hyvin.

Yritämme treenata Riikan ja Touhon kanssa tokoa kerran viikossa. Viime viikollakin harjoittelimme yhdessä lenkkeilyn lomassa, joten säännöllisen treenin aloittaminen näyttää ihan lupaavalta. Saavatpahan koirat edes vähän häiriöharjoitusta, ja yhdessä treenaaminen on oikein kivaa. Hyödyllistä on lisäksi se, että on joku katsomassa omaa treenaamista ja etsimässä virheitä. Positiivista oli kuulla Riikan olevan tokosta enemmän kiinnostunut kuin ennen. Näin ollen yritämme pitää Eliksen "kauhunelikon" kasassa ja harjoitella tottista - enemmän tai vähemmän tosissamme. :O Lopuksi vielä pieni yhteenveto tämänpäiväisestä metalliesine- ja kauko-ohjausharjoittelusta.

  • Metalliesine

Ennen ruokaa tehtiin 2 x 6 toistoa haarukan noutamista keittiössä ja eteisessä. Taavi oli oikein reipas ja toi haarukan nätisti. Menisipä itse metalliesineelläkin joskus yhtä hyvin.

  • Kauko-ohjaus

Perustreeniä, maahan-seiso, otettiin illalla kalkkunaleikkeleen voimin. Tehtiin vain yksi viiden toiston sarja. Nyt nostin kättä vain hiukan, jopa Taavin edessä. Käsi kuitenkin suurin piirtein kuonon korkeudella. Taavi ei liikkunut eteenpäin, ja teki nousut nätisti. Käsiapua ei vielä voi jättää pois; vihjeen vahvistaminen jatkukoon. Tällä hetkellä Taavin nousutekniikka on kuitenkin oikein hyvällä mallilla.

Tunnisteet: