View RSS feed

Paljon treeniä
23 marraskuuta 2006

Tänään on ollut mukava päivä. Aamupäivän olin töissä isäni työpaikalla - tein toimistotöitä. Yhden maissa käväistiin Miran kanssa agilitytreeneissä, ja illalla on treenattu tokoa. Suunnittelemani päivätreenit jäivät nyt väliin. Minulla oli tarkoituksena ottaa peräkkäin tunnari, hyppynouto ja istuminen, mutta meninkin sitten agilityyn - ihan hyvä niin. Lähinnä on tullut harjoiteltua sisällä. Tunnaria tosin käytiin kokeielmassa ulkona, vaihtelevalla menestyksellä. Illalla Taavi sai lepäillä kunnolla, kun kävin katsomassa naapuriemme 3,5 kuukautta vanhaa lapinkoirapentua Taikaa. Ihastuttava tyttö Taika oli.

  • Alusta

Ruokaa ennen otettiin 3 x 5 toistoa keittiössä. Alusta oli olohuoneessa. Etäisyyttä noin 3,5 m. Taavi tarjosi hyvin alustalle menemistä ja innostui loppua kohden. Varsinkin viimeinen sarja oli oikein hyvä. T ei epäröi alustalle lähtemistä, vaan lähtee oma-aloitteisesti etenemään.

  • Kauko-ohjaus

Ennen ruokakupin antamista otettiin yksi toisto. Ensimmäisellä kerralla nousi istumaan - käskysana ei vielä vahva. Toinen toisto onnistui, nousu hieno. Vapautin taakse ruokakupille.

Jonkin ajan kuluttua ruuan antamisesta, ennen ulkoilulenkkiä tehtiin viisi toistoa keittiössä. Jätin pari kertaa sivulta ja otin pari istu-maahan-vaihtoa. Viimeisellä käskytin sitten maahan-seiso ja vapautin taakse. Toiseksi viimeisellä kerralla horjahdus, mutta seuraava toisto taas hyvä. Pikkuhiljaa edetään - varmuutta vaan lisää.

Tein myöhemmin illalla pari toistoa emmental-juustolla keittiössä. T teki kivasti, onnistumisia 80 %. Tärkeintä on olla maltillinen etäisyyden lisäämisessä. T kestää sen, että sen seison edessä tai vähän matkan päässä. Järkevintä lienee kuitenkin ottaa suurin osa toistoista ihan läheltä, jotta saadaan tehtyä kunnon pohjat.

  • Hyppynouto

Ennen viittä otettiin räntäsateessa yksi toisto - upeasti meni. Taavi inhoaa räntäsadetta, mutta teki silti hyvin töitä.

  • Tunnari

Olin suunnitellut tälle päivälle pitemmän treenipätkän, johon olisin sisällyttänyt tunnarin, hypärin ja istumisen. En kuitenkaan tehnyt pitempää treeniä, koska kävimme agitreeneissä päivällä. Kävin silti illalla viiden maissa ottamassa tunnarin. Taisi olla elämämme huonoimmat tunnaritreenit. Taavi oli epävarma, ja paljolti minun ansiosta. Se lähti kapuloilla reippaasti, mutta haistelu oli epävarmaa ja vähän hakuammuntaa. Nyt T ei ottanut väärää hutaisemalla, vaan haisteli ja toi väärän. Lopulta tajusin, että olin idioottina unohtanut koskea kapulaan paljain käsin. Taavi myös näytti "kärsivän" räntäsateesta. Loppuun sain yhden onnistuneen toiston, siihen lopetettiin.

Treenistä jäi paha maku suuhun, joten päätin uhallanikin käydä ottamassa ennen kahdeksaa pikkutreenin. Jotenkin en voinut uskoa Taavin unohtaneen tunnarin, koska viimeisimmät treenit ennen taukoa menivät niin hienosti ja varmasti. Iskä lähti avustajaksi. Hänestä sainkin paljon positiivista "energiaa". Iskä laittoi käsin kapulat riviin, ja minä toin joukkoon oikean. Etäisyyttä kapuloihin oli aluksi parisen metriä. T haisteli varmasti ja toi oikean. Upea koira! Toinen toisto tehtiin kauempaa, noin 5 metrin etäisyydeltä. Taavi teki hyvän suorituksen, joskin olisin toivonut nopeampaa palautusta. Viimeinen toisto meni myös hyvin. Iskä seisoi koko ajan kapuloiden vieressä, mutta Taavi ei välittänyt. Tärkeintä oli hyvä hajutyöskentely.

Tunnaripalautuksen hitauteen lienee ihan järkevä selitys: tänään on treenattu paljon, ja T onkin aika väsynyt. Uskon tunnaripalautuksen hitauden johtuneen osaksi myös ensimmäisen treenin epävarmuudesta, mutta eiköhän se tästä. Pitänee kokeilla vauhtinoutoja maltillisesti, jos vauhti alkaa hidastua. Nyt poika saa levätä. Huomenna illalla menemme yhteistreeneihin Riikan ja Touhon kanssa, mutta päivän Taavi saa loikoilla minun ollessani Jyväskylässä.

Tunnisteet: