View RSS feed

"Eihän se ole pitkään aikaan ennakoinut."
29 marraskuuta 2006

Koeviikko on ohitse, vaikka kevyt viikkohan tuo oli. Sainpahan tänään kirjoitettua reilut 2 ½ sivua äidinkielen ainetta (tekstitaidon koe), jossa poimin retorisia keinoja Saddam Husseinin ja Kyösti Kallion puheista. Mielestäni aine onnistui ihan ok. Outoa, että huomenna alkaa uusi jakso. Minulla on tosin huomenna Jyväskylä-päivä, mutta aamulla kerkiän käydä yhteiskuntaopin tunnilla. Tulevassa jaksossa minulla on ranskaa, englantia ja yhteiskuntaoppia sekä tietenkin vanhojentanssikurssi. Seuraamisen askelsekoiluni eivät lupaa hyvää tulevalle kurssille, mutta jospa kavaljeerini hoitaa homman kotiin. kuva Koulua on kolmena päivänä neljään, joten pimeitä treenejä on luvassa - kestettäköön. Onneksi talvi menee ohitse, ja pian päivä alkaa pidetä. Muuten lukujärjestys vaikuttaa kivalle, vaikka yrittäessäni "ajatella" englanniksi törmäsin koko ajan ruotsin sanoihin. Ehkäpä syynä on yliannostus ruotsalaista koirakirjallisuutta. Jospa tuo äiskä sponsoroisi koiraharrastustani oikein kunnolla myös joululahjojen muodossa ja ostaisi vaikka englanninkielisen koirakirjan. Onneksi äiti on sitä mieltä, etteivät rahat mene hukkaan kirjoja ostettaessa. kuva Jo saa loppua "lörpöttely", mutta on aina niin kiva avata blogi jollain aiheella. Kaipa minulla on pakonomainen tarve kertoa omistakin asioistani. Toisaalta olenhan ihan oikeutettu siihen - olen ylläpitäjä. Silti on aika palata tokon pariin. Tein tänään peräti yhteenvedon marraskuun harjoittelusta, vaikka vielä on huominen tätä kuuta jäljellä. Julkaistakoon yhteenveto kuitenkin jo tänä iltana. Olen muuten unohtunut mainita Taavin siskon Happy Master's Girl of Minen saavuttaneen TK1-koulutustunnuksen. Hyvä Netta & Anne! Ja sitten ne meidän treenimme.

  • Kauko-ohjaus

Ette uskokaan, kuinka suuri vaikutus vapaapäivällä voi olla. Taavi nukkui eilen univelat ja väsymyksen pois ollen tänään kuin uusi koira. Treenattu on siis liikaa, myönnettäköön. Muutenkin toimintaa on ollut paljon, joten vapaapäivä teki terää. Parhaiten vapaapäivän positiivisen vaikutuksen sai huomata kauko-ohjauksessa. Taavi ei ollut lainkaan epävarma tms., vaan tarjosi hienosti nousemista. Palkitsin kalkkuna leikkeellä tehden 2 x 5 toistoja. Onnistumisprosentti oli 100! Olin Taavin edessä kyykyssä. "Rees"-käskysana toimi hyvin.

Ennen ruokaa otettiin 3 x 3 toistoa. Taavi intoutui jopa tarjoamaan oma-aloitteisesti nousemista - varsinkin viimeisessä sarjassa. Hienoa ja upeaa!

Myöhemmin vielä kolmen toiston sarjoja muutama. Palkkana on kalkkunaleike. Mitä olen tajunnut? Toistot on tehtävä läheltä, ja takapalkkaan voi siirtyä etenemisen välttämiseksi. Vahvistan Taavin oma-aloitteista tarjoamista, ja vahvisteena namin lisäksi on vihellys (naks). Taavi kokee sen hyvin positiivisena, joten käytän vihellystä.

  • Ruutu

Päivällä noin puoli kolmelta menimme ulos harjoittelemaan. Ensiksi otimme pihatiellä viisi toistoa alustan koskettamista. Etäisyyttä alustaan oli noin 5-6 m. Taavi tarjosi upeasti toimintoa. Palkitsin pallon heittämisellä. Tämän jälkeen pidimme tauon. Pihatielle olin aikaisemmin rakentanut siirappipurkeista normaalikokoisen ruudun. Taavi tarjosi välittömästi vapauttamisen jälkeen alustan koskettamista (ruutuun menemistä). Toistoja otin kolme. Jälleen pidin tauon ja otin sitten toiset kolme toistoa. Etäisyyttä ruutuun olin noin 4 m. Aivan upeasti poika meni ruutuun - hienoa. Koskettamiset palkitsin tietenkin naksulla (+ pallonheitolla).

  • Luoksetulon pysäytys

Ruudun jälkeen pidettiin tauko. Sitten mentiin kujalle luoksetuloa harjoittelemaan. Häiriönä oli Eltsu, sillä teimme harjoituksen lähellä Eltsua. Poika haukkui melkoisesti, joten kunnon (ääni)häiriöt saatiin. Ensimmäinen toisto otettiin Eltsusta poispäin. Taavi jäi istumaan kujalle, ja minä kävelin tielle päin. Taavi teki hyvän pysähdyksen. Pysäytin suurin piirtein merkillä (hillopurkki). Takapalkkana oli pehmoluu.

Seuraavat kolme toistoa olivat epäonnistuneita - T ennakoi pysädykset. Ensin ennen merkkiä ja kahdella viimeisellä T pysähtyi tarkalleen merkin kohdalla. Vastahan hehkutin Taavin hyviä luoksetuloja. Tein kaksi läpijuoksua, jotka paransivat tilannetta. Palkitsin läpijuoksut namilla. Loppuun yritin saada taas pysähdyksen. Nyt Taavilla oli vauhtia jopa hiukan liikaa, eikä pysähdys ollut ihan älyttömän hyvä. Vapautin suoraan taakse lelulle. Jospa ennakointi pysyy vähän aikaa poissa, kun tein peräti kaksi läpijuoksua. kuva

Olipas hyvä treenipäivä. Meillä molemmilla oli oikein hauskaa. Tänään ei tehdäkään sitten enempää, tuossa oli jo tarpeeksi.

Tunnisteet: