View RSS feed

Tunnariongelmia - toisaalta myös onnistumisia
26 lokakuuta 2006

  • Kosketusalusta -perustreeniä

Ruoka-aikaa ennen 2 x 8 toistoa kosketusalustaa. Ensimmäisessä sarjassa etäisyyttä alustaan oli noin 4 m. Toisessa sarjassa 6 m. Alustan teippasin jälleen olohuoneen lattiaan kiinni. Kosketukset olivat oikein hyviä, eikä Taavi yrittänytkään napata alustaa suuhunsa.

  • Tunnari

Mihinköhän se eilinen upea haistelu oli unohtunut? Kokeiltiin nyt lyhyemmältä matkalta, mutta Taavipa olikin yllättävän epävarma ja toi kaksi väärää peräkkäin. Paikkana oli tuttu kotipiha, ja kapulat olivat pihakäytävällä. Taavuska nappasi vasemmanpuoleisen kapulan suuhunsa heti ilman sen kummempaa haistelua. Muutenkin poika oli jäässä ja epävarmuutta lisäsivät epäonnistumiset. Onneksi saatiin yksi oikea ja siihen lopetettiin. Treeni tehtiin noin klo 16.15. Ilma kirkas.

Lähdin kokeilemaan tunnaria uudestaan tunnin kuluttua. Siirsin kapulat kiltisti nurmikolle. Taavi toi oikean, mutta epäröi lähetyksessä. Toisella kertaa väärä. Sitten oikea. Väärän tuodessaan ei taaskaan haistellut ja epäröi jo tullessaan, että onkohan tämä oikea kuitenkaan. Taavi oli silti innokkaampi tässä treenipätkässä kuin aikaisemmassa. Maksa motivoi poikaa hyvin ja loppujen lopuksi teki iloisemmin hommia. Katsotaan, mitä seuraava treeni tuo tullessaan. Jos ei onnistu, niin täytyy mennään metsään kokeilemaan. Ehkä Taavuskalla oli vain huono päivä ja seuraavalla kerralla muistaa taas haistella.

Myöhemmin
Ennen lenkkiä otettiin tunnaripihanurmikolla lampun alla. Otin pussista tuoreet kapulat. Laitoin riviin ja menin Taavin kanssa reilun metrin päähän. Lähetin "flaire"-vihjeellä. Taavi haisteli kapulat hienosti ja toi oman. Toinen toisto perään, yhtä hyvin meni. Siirtelyä, nostelua, pureskelua, hutilointia tms. ei esiintynyt. Ihmeen varma oli lähetyksessäkin. Palkkana nappulat, jotka maistuvat Taaville älyttömän hyvin. Matkan aion pitää joka tapauksessa 1-2 m, koska periaatteessa vihje ja tunnareille meneminen ei ole varma, jos matka on pidempi. Tulipas hyvä mieli, kun onnistui. Taavi oli muutenkin todella posiitivisella tuulella treenissä - hyvä.

Ruututreeniä ei olekaan nyt otettu, kun tänään tuli taas paneuduttua enemmän tunnariin. Huomenna voisi ottaa illalla Jyväskylästä kotiuduttua pientä treeniä. Suunnitelma on valmiina, joten harjoittelu on vain aloituksesta kiinni. Ainakin viikonloppuna treenaillaan ruudun alkeisharjoituksia (lyhyt matka, pienempi ruutu). Toisaalta pohjustusharjoittelua on tullut tehtyä kosketusalustan kanssa sisällä - ollaanpas harjoiteltu jotakin ruutuakin varten. :)

Agilityyn mennään todennäköisesti lauantaina. Tänään piti mennä, mutta iskä tuli vähän myöhemmin kotiin. Käytiinkin sitten vain reippaalla sauvakävelyllä iskän ja Taavin kanssa. Kivaa oli!

Tunnisteet: