View RSS feed

Tunnari aamulla klo 9.45
20 lokakuuta 2006

Viimeinen arkilomapäivä on alkamassa. Heräsinkin ihan "oikeaan" aikaan. Aamu on todella kylmä, pakkasta -3 astetta. Tuuli puhaltaa suoraan idästä, mikä kyllä tekee muuten raikkaasta ilmasta jäätävän. Täytyy myöntää, että jo pienen "tunnaripyörähdyksen" jälkeen olen jäässä. Jospa ilma hiukan lämpenee päivän myötä. Tunnari sujui hyvin kylmyydestä huolimatta. Keittelin eilen kattilassa merkittyjä tunnarikapuloita, jotka olivat yön yli kuivamassa saunalla. Kapulat ovat "raikastumassa" grillikatoksessa, aivan vielä ei ole niiden käyttämisen aika. Onneksi merkittyjä kapuloita on jemmassa ihan kivasti. Iskä toi sitä paitsi eilen uusia kapuloita, jotka oli tehnyt työpaikallaan.

Ensiksi otettiin tunnari metsässä vuorokauden hajustuneilla kapuloilla. Laitoin kapulat siis hajustumaan eilen aamupäivällä. Taavi hutaisi ensimmäisellä toistolla, joten väärä tuli. Poika haisteli (positiivista), mutta jotenkin sekosi hajuista. Korjauksen jälkeen haisteli ja toi oikean. Otin vielä kaksi toistoa (pidensin myös hiukan matkaa) ja toi oikean. Mielestäni Taavi teki teknillisesti oikein hyvää työtä: kävi kapulat läpi rauhallisesti haistellen. Palautus oli niin ikään hallittu. Hyvä. Uusi apuhajuton kapula peliin ja tauon jälkeen kaksi toistoa. Puhtaasti meni ja Taavi osasi taas käyttää hienosti pientä nenuaan.

Sitten vuorossa oli pohdintatauko ja päätin ottaa riskin. En kylläkään pidä tätä "otetaanpa riski"-ajatteluani aina niin järkevänä, mutta ehkä nyt loppujen lopuksi kannatti. Vein nämä yhden vuorokauden ajan hajustuneet kapulat pihamaalle metsikön viereen. Maa oli aika jäinen, joten maasta ei ollut "peitoksi" kapuloille, vaan ne olivat melko paljaina nurmikolla. Matkaa otin jälkeenpäin ajateltuna turhan paljon - ensi kerralla vähemmän. Ensimmäisellä kerralla hiukan hutaisua, joten Taavuska toi väärän, saman kapulan kuin metsässä. Haistelu silti ok. Korjauksen jälkeen oikea. Vaihdoin kapulan puhtaaseen, apuhajuttomaan. Kaksi puhdasta toistoa muuten, mutta pikkaisen kuumumista (kolautteli ja siirteli muita kapuloita). Tähän kokeilen lääkkeeksi matkan lyhentämistä, ettei tule vauhdista turhaa kuumumista. Oma palkkaukseni voisi myös olla hiukan rauhallisempaa. Vaikea sitä on vain "yli-iloaan" pidätellä, sillä tuntuu niin hienolle, kun Taavi haistelee tarkasti ja tuo sitten oikean.

Mitäs seuraavaksi? Menen vielä takaisin metsään. Laittelen tässä päivän päälle kapuloita lisää metsään. Illemmalla ehkä pari toistoa tuoreimmilla kapuloilla metsäoloissa. Sitä ennen muutama toisto näillä vuorokauden hajustuneilla metsässä. En kiirehdi ottaa enempää pihatreenejä, sillä haluan vahvistaa edelleen rauhallista haistelua, mikä mielestäni toteutuu parhaiten metsäoloissa. Pihamaalla kapulat ovat enemmän näköärsykkeenä kuin metsässä, ja haistelu saattaa näin ollen unohtua pihaympäristössä. Rauhallisesti jatketaan.

Tunnisteet: