View RSS feed

Tiistaitreeninkiä - vähän häiriöitä
24 lokakuuta 2006

Jopas on ollut kiireinen tiistai. Päivä on mennyt todella nopeasti. Nyt yritän palata ainakin pikaisesti päivän treenihetkiin.

  • Tunnari

Tänään oli se historiallinen päivä, kun Taavi sai kokeilla tunnaria ilman metsähajuja. Treeni tehtiin klo 16. Lumi oli sulanut maasta ja satoi hiljalleen. Otin viisi tuoretta kapulaa pussista ja levitin nurmikolle. Oma kapula oli tietenkin käyttämätön, apuhajuton. Ensiksi etäisyyttä noin 5 m. Taavi lähti reippaasti, haisteli tarkasti, otti oman ja toi sivulle. Ihan mahtava suoritus! Toisella kerralla pidensin matkaa vähän liikaa - jopa kymmeneen metriin. Vaikka Taavi toi tällä kertaa väärän, oli työskentely hyvää eli haisteli, eikä nostellut tai hermostunut. Epävarmuuden välttämiseksi käytiin yhdessä katsomassa se oikea ja kun otti oikean kehuin iloisesti. Olisin lopettanut kahteen, mutta päätin ottaa kolmannen, jotta saataisin - kunnon - onnistuminen loppuun. Etäisyyttä oli nyt noin 7 m. Taavi oli innokas, teki yhden siirron, mutta haisteli lopuksi hyvin. Palautus ok, ehkä vähän nopeampi olisi voinut olla. Kapula vähän heilui suussa sivulla, muttei kuitenkaan pureskellut. Palkkana treenissä oli juusto, maksa/nappulat olisivat tuoneet parempaa intoa myös tauoille. Tauoilla Taavi vaikutti vähän uniselta, mutta loppujen lopuksi teki hyvin töitä. Huomasin kuitenkin, että taidan jättää tuon Polarin kevyt juuston itselleni - Taavi ei sitä erityisemmin himoitse. :) Mukava treeni, tästä on oikein hyvä jatkaa.

  • Kosketusalusta -perustreeniä

Otettiin 3 x 6 toistoa ihan peruskosketuksia eteisessä. Etäisyyttä oli enimmillään 5 m. Taavi oli innoissaan, pari kertaa lähti alusta mukaan. Viimeisen sarjan ajaksi teippasin luutunpalasen lattiaan kiinni, mikä auttoi todella paljon - hyvä. Ruokakupille vapautin pitkästä kontaktista sivulla.

Ennen kuutta lähdettiin mummoni synttäreille Pyhäsalmeen, ja Taavi pääsi - tietenkin - mukaan. Poika oli mummon luona todella rauhallisesti, eikä stressanut yhtään. Mummoni luona oli käymässä myös tätini Arja. Arjan yorkki Jeri ei ollut mukana. Päätin treenata kosketusalustaa mummon eteisessä. Etäisyyttä jalkamitalla mitattuna 6 m. Alusta oli mummon makuuhuoneen puolella ja minä aivan eteisessä, käytävän toisessa päässä. Taavi meni heti reippaasti koskemaan alustaa, jonka olin teipannut lattiaan kiinni. Tuloksena 2 x 6 toistoa ja hyvin meni. Taavi oli intoa täynnä, mutta kosketukset olivat silti maltillisia eli ei aikonutkaan kokeilla, irtoaisiko alusta. Hyvä!

  • Seuraamista - käännöksiä ja suoraa

Mummon luona otettiin pari käännöstä paikallaan vasemmalle. Ainoa moite tulee hiukan liiasta innokkuudesta eli peppu siirtyy välillä liikaakin vasemmalle. Oikeaa paikkaa vahvistettava ja käännöstä pyrittävä rauhoittamaan omalla käytöksellä. Rauhoittelin tosin Taavia nyt ja jätin palkkaamatta liian innokkaasta käännöksestä - tietenkin.

Eteisessä tehtiin lisäksi pieni seuraamispätkä, johon mahdutin täyskäännöksen (hyvä), vasemmalle käännöksen (Taavi ok, itsellä vähän kiire) ja oikealle käännöksen (ok). Suoraa ei eteisessä mahtunut paljoa ottamaan, hyvä niin. Treeni oli siis vain tiivis käännösharjoitus. Todella lyhyt, mutta intensiviinen seuraamistreeni.

Mummon luota lähdettiin jonkin ajan kuluttua seuraamistreeneistämme. Äidillä oli asiaa kauppaan, joten mentiin vielä Halpa-Halliin. Minä jäin pitämään minitreenit Taavin kanssa. Parkkipaikat tulee aina hyödyntää. Autoja paikalla ei ollut montaa. Kello näytti kahdeksaa, joten oli pimeää. Treenin aikana ei satanut, mutta maa oli märkä ja ilma kostea muutenkin. Menin hiukan kauemmaksi autoista ja otin käännöksiä - lähinnä vasemmalle. Mielestäni Taavi teki hyvin ja kontakti oli kiitettävä. Sitten otin suoraa jonkin verran. Aluksi ei ihan täydessä vireessä, mutta parani koko ajan. Itse olin jo aika väsynyt, olisin voinut palkata innostavammin. Häiriöitä ei juuri ottanut, vaan oli mukana kivasti. Kontakti ja into tosiaan paranivat treenin edetessä, vaikka pitkään ei treenattu. Häiriötä tuli lisää parkkipaikalta lähtevistä ja sinne tulevista autoista. Viimeisen seuraamispätkän ennen autoon palaamista tein kaupan sisääntulon edessä eli seuruutin siitä ohi. Taavin kontakti oli mainio. Kostea ilmakaan ei näyttänyt poitsua sen kummemmin haittaavan, hyvä. Suoria seuraamispätkiä tehtiin neljä, joista vain yksi oli vähän pidempi. Oikeastaan yhden noista tein ns. kaarena, jolloin käännyin kaarevasti, en 90 astetta. Käännöksiä otettiin vain pari. Lisäksi ennen autoonmenoa otettiin 3 x kosketusalusta ihan läheltä. Taavi on tehnyt tänään hyvin töitä, hieno poeka.

Tunnisteet: