View RSS feed

Syyslomatreeniä - viimeisen kerran
22 lokakuuta 2006

Viimeinen syyslomapäivä on alkanut. Huomenna taas pitäisi jaksaa "rynnistää" kouluun. Tällä viikolla on tullut treenattua aika paljon ja päätinkin suosiolla jättää tältä päivältä tunnaritreenin tekemättä - tuleepahan vapaapäivä tunnarista. Muutenkin Taavuska saa viettää tänään kevyempää päivää, ettei väsähdä. Tottiksen pitää pysyä hauskana - molempien osapuolten mielestä. Lisäilin tähän blogiin jotain, kuten suosikkiblogeja, joita käyn selailemassa usein. Lisäksi laitoin muutaman vakiolinkin. Sitten treenien suunnitelmallisuutta "privaatisti" olen lisännyt tekemällä excel-pohjaisen treenitaulukon, johon merkitsen päivämäärät ja raksin kunkin treenatun liikkeen kohdalle. Paikan merkitsen taulukkoon myös. Kätevä taulukko - kiitos vinkistä Hovilan Veeralle. Ja sitten treenien pariin.

  • Ruutu

Viime yönä oli satanut lunta ihan reippaasti, sillä maa on valkoinen. Itseasiassa nytkin sataa lunta. Sää oli siis luminen ja kolea, kun lähdettiin ruutua treenaamaan kahdentoista maissa. Tein pihalle kolme ruutua: sinisistä sangoista, punaisista tötsistä ja kissanruokapurkeista. Ruudut olivat aika kaukana toisistaan, mutta kuitenkin "samalla" alueelle eli eivät aivan eri puolilla pihaa. Kaikki ruudut olivat tällä kertaa vähän pienempiä eli noin 2 x 2 m. Toistoja yhteensä 3 x 4. Ensimmäinen sarja tehtiin kissanruokapurkeille. Nopea ruutuunmeno, etsi alustaa, mutta jouduin auttamaan alustan löytämisessä. Mitäköhän tällaisessa tilanteessa pitäisi tehdä? Alusta, 2 x 2 cm, oli hautautunut hiukan lumen sekaan - ei ihme, ettei löytynyt. Vaihtelin matkaa eri toistokerroilla, enkä lähettänyt kuin kerran sivulta. Kolme seuraavaa toistoa teki tosi nätisti, ei harhailua. Valitettavasti yhden kerran alusta lähti mukaan: vihellys myöhässä. Taavi sai tulla hakemaan palkan (maksaa) luotani. Mielestäni oli alussa vähän uninen, mutta ruutuunmenot nopeita ja hyviä. Vaikuttaa olevan nytkin aika väsyksissä, nukkuu vieressä.

Pidettiin piei tauko, jonka jälkeen kaksi toistoa punaisille tötsille. Matkaa vähän pitemmästi kuin kissanruokapurkeille. Hienosti meni, palkkasin maksalla. Kaksi seuraavaa toistoa sitten sinisillä sangoilla - taas hyvin. Olin vauhtiin tyytyväinen ja haki ruudun keskustaa hyvin. Toisella kerralla juoksin ruutuun palkkaamaan, muuten Tee sai hakea minulta namin.

Viimeisen sarjan toistoista tehtiin kaksi kissanruokapurkeille, hiukan eri kulmasta ja keppien vierestä. Taavipas lähti ensin kepeille, vaikka käsky oli selvä ruutu. Lyhensin matkaa vähän ja otin uudestaan: juoksi ruutuun. Palkitsin heittämällä eilen mökiltä löytyneen vinkuörtin ruutuun. Toinen toisto samalla tavalla - ok.

Sitten toisto tötsillä. Suora meno ruutuun, etsi hyvin alustan keskeltä. Palkitsin heittämällä örtin ruutuun. Viimeinen toisto sinisillä tötsillä, palkka taas lelunheitto ruutuun. Varsinkin viimeisillä toistoilla oikein hienoa varmuutta - ei ongelmaa. Alusta lähti kaiken kaikkiaan kaksi kertaa koko treenissä mukaan, ei älyttömän huonosti. Taavi myös "syttyi" aivan eri tavalla toimintaan, kun vaihdoin namin örttiin. Treeni lopetettiin pojan ollessa vielä "täpinöissä". :)

  • Kosketusalusta - perustreeniä

Ennen ruokaa otin Taavin kanssa kosketusalustalla kuusi toistoa. Etäisyyttä oli nyt vähän enemmän kuin eilen. Virtaa Taavia oli älyttömästi, vaikka mielestäni se on muuten ollut "nulvea" tänään. Vain yhdellä toistokerralla alusta lensi, muuten rauhallinen - mutta reipas - kosketus.

Tämänpäiväiset treenit olivat tässä. Loppupäivän Taavuska saa lepäillä. Tulimme noin tunti sitten "raa'alta" metsälenkiltä Riikan ja Touhon kanssa. Lenkillä rämmimme pitkin metsää, ja minä jopa onnistuin kaatumaan ojaan. Koko lenkkitossuni upposi mutaan. Lunta, räntää, on tupruttanut koko päivän, joten voitte kuvitella, kuinka kylmä minulla oli, kun tossu oli saanut "mutakylvyn". Vettä oli sisällä kengässä. Olimme muutenkin Riikan kanssa likimärkiä ja koirat myös. Kyllä tämä talventulo on kivaa.

Tunnisteet: