View RSS feed

Ruutu, pysäytys, seuraamista, kaukot
30 lokakuuta 2006

Taas alkoi uusi viikko ja lokakuukin alkaa olla loppumaisillaan. Tajusin viikonloppuna, että pitäisi tehdä marraskuulle koulutussuunnitelma. Aion tehdä suunnitelman viimeistään keskiviikkoiltana, yritän tänään ja huomenna lukea ahkerasti bilsan kokeeseen - käyminen, soluhengitys, käyminen, ATP, fotosynteesi. Onneksi bilsa on kiinnostavaa ja kivaa. Luettaisiinpa jo etologiaa, se olisi kaikista kiinnostavinta. Biologiasta ja ruottista huolimatta on treenattu. Pääsin kotiin jo ennen yhtä Miran kyydissä (kiitos ja kumarrus :O). Taavin kanssa alkoi päivän ensimmäinen tottispyrähdys klo 14.10 - enkös olekin tarkka. :D

  • Ruutu

Sinkura-sinttinen oli tänään hieno pikkumies. Onhan poika joka päivä ihastuttava otus, mutta ilmeisesti viikonloppu oli saanut Taavin energiseksi kuin mikä. Ennen viikonloppua, ja oikeastaan vielä lauantainakin, se oli hiukan vaisu. Leluista poika innostui, teki ok, mutta jotenkin oli rauhallisempi kuin tavallisesti. Ehkä olen vain tottunut Taavelon olevan noin 99 % treeniajasta "täpinöissään". Joka tapauksessa tänään minulla oli taas duracell-pupu treenikaverina. :) Tiedostin Taavin tavallista rauhallisemman olemuksen loppuviikosta ja päädyin antamaan sille matokuurin kaiken varalta. En tiedä, olisiko suolistopöpöt päässeet iskemään, mutta Taavista tuli kuitenkin tänään loppuneen matokuurin jälkeen huomattavasti virkeämpi. Ainakaan ei kuurista mitään haittaa ollut.

Ensiksi vein tunnarikapulat autotalliin eilisen keittelyn jälkeen, Taavi tassutteli "tehtäiskö nyt jotain"-ilme kasvoillaan vanavedessäni. Pojan asenne lupasi hyvää ruutuharjoittelun kannalta. Aitasta löytyi kaksi hillosankoa (~ 15 cm korkeita) ja kaksi Barbi-linnan tornia. En ymmärrä, miten ihmeessä ko. tornit ovat aittaan irralleen jääneet, mutta hyvin ne sopivat ruutumerkeiksi, mikä on tietenkin pääasia. Ruudun tein pihatielle eri kohtaan kuin eilen. Kokoa ruudulla oli 3 x 3 m. Alustan laitoin keskelle, näkyi hyvin lumesta. Etäisyyttä ensin 10 m, sitten 15 m, lopulta varmaan 20 m. Yhden kerran vain lähetys sivulta, muuten "heittolähdöt". T juoksi suoraan ruutuun upealla vauhdilla. Tosin huomasin, että "ruutu"-käskyllä meni keskelle ruutua, mutta koski alustaa vasta "koske"-käskyllä. Lopulta lähetin sanomalla "ruutu" ja Taavin lähestyessä ruutua huusin "koske". Liekö sitten järkeä, mutta toimi ihan ok. "Ruutu"-käskyllä meni keskelle, mikä oli tietenkin posiitivista. Toistoja otettiin viisi, palkitsin kaikki juoksemalla Taavia vastaan lelun (hytinäapina tai pehmoluu) kanssa tai heittämällä lelun Taaville ruutuunpäin. Poika oli hyvässä vireessä', eikä epäröinyt lähteä ruutuun, vaan juoksi täysillä joka kerta. Siihen oli hyvä lopettaa, olen todella tyytyväinen treeniin - jes. Ja muuten suunnittelin treenin, toistoja max. 6/sarja. Tein siis vain viisi.

  • Luoksetulon pysähdys

Lupauduin keittämään äidille päiväkahvit, joten minulla oli vaihtoehtona joko kipaista hakemaan toiset ruutumerkit ja ottaa pikaisesti toinen ruututreeni tai tehdä nopea luoksetulotreeni. Tein luoksetulon. Ruutumerkeistä tuli pysäytysmerkit. Etäisyyttä merkkien välille yritin mitata 15 m. Matka näytti loppupeleissä huomattavasti lyhyemmälle, ja itseasiassa viimeistä pätkää mitatessani tipsutin liian lyhyitä askelia.

Jätin Taavin odottamaan ensimmäisen merkin kohdalle. Ennen jättöä laitoin taakse hytinäapinan ja sanoin "behind". Kutsuin ja pysäytin keskimmäisellä merkillä + vapautin välittömästi lelulle taakse. Pysähdys ok. Toinen toisto samalla metodilla eli heti vapautus taakse. Pysähdys mielestäni oikein hyvä. Siinäpä se treeni oli - tyytyväisyystakuu.

  • Seuraaminen - käännöksiä paikallaan

Meistä tulee balettitanssijoita, kun harjoitellaan kurinalaisesti peilin edessä. Ehkäpä hiukan liioiteltua verrata ainakaan minua balettitanssijaan, en osaa tanssia ja minulla on huono tasapaino. Taavi kai menisikin balettitanssijasta. Kurinalaisesti ei harjoitella, joten unohdettakoon koko baletti. Käännöksiä tehtiin ensiksi vasempaan. Mielestäni vasen käännös on todella hyvä, oikeaa hakee vielä vähän. Tein 2 x 6 toistoa. Käännöksiä tein siis sekaisin vasempaan ja oikeaan. Välillä pyörin pari kertaa vasempaan, minkä jälkeen palkka. Välillä sama oikealle. Välillä palkka heti ensimmäisestä käännöksestä. Kontakti hyvä, paikka hyvä - varsinkin vasemmalle kääntyessä. Minä pidin kauniisti (!) selän suorana ja olin rauhallinen käännöksissä. Viimeisellä toistolla, käännös oikeaan, vapautin ruokakupille.

Kontaktivahvistusta on tehty nyt ulkoillessa enemmän, liekö sekin vaikuttanut Taavin mielialaan positiivisesti. Viime viikolla ei tehty paljoa kontaktivahvistuksia, eikä sitten poika - tietenkään - tullut lenkillä seuraamispaikalle niin aktiivisesti kuin ennen. Tänään tarjosi hienosti seuraamista ja oikeaa paikkaa, mistä seurasi tietenkin RUOKAA.

  • Kauko-ohjaus

Extempore-harjoitus ulkoilulenkillä. Kujalla käskin Teen maahan ja sitten kaukot: istu-maahan-istu-maahan-istu. Palkka siis viimeisellä istumisella. Perfekto, kympin olisi kokeessa napannut. :)

Tunnisteet: