View RSS feed

Onnistuneita suorituksia
18 lokakuuta 2006

TUNNARI

Nyt voidaan vähän tuuletella. Tunnarin kanssa on mennyt hienosti tänään. Ainakin taas ollaan hyvässä alussa edistymisen suhteen. Onpahan ainakin ohjaajalla vahva tunne siitä, että koira oppii joskus haisteluidean täydellisesti. kuva.

Ensimmäinen treeni tehtiin kävyillä pihakivikolla klo 12. Etsiskelin pihamaalta uusia käpyjä, jotka sitten laitoin riviin. Oma käpy oli myös uusi. Matkaa oli vain pari metriä: kuumumisvaara miniimiin. Taavi teki täydellistä haistelutyöt: aloitti oikealta, kävi kävyt vuorotellen läpi rauhallisesti haistellen ja oman tullessa kohdalle nappasi suuhunsa. Palautus oli myös hyvä. Toisella toistokerralla lisäsin hiukan matkaa (~5 m) ja lähetin. Jälleen hyvä lähtö, meni suoraan kävyille. Haistelu yhtä hyvä kuin ensimmäisellä toistolla. Käytössä oli siis uusi käpy, ilman apuhajuja.

Tauon jälkeen metsään. Suunnittelin treenin aamulla niin, että jos käpytunnari menee "kuin vettä vaan", kokeillaan metsässä. Olin jättänyt omanhajuisia kapuloita jonkin verran metsään hajustumaan, joten sellaisella sitten kokeilin. Vanhoja hajustuneita kapuloita oli aika paljon. Laitoin kapulat riviin ja lähetin Taavin. Etäisyyttä ei ollut kuin muutama metri. Merkkiäkään epävarmuudesta ei ollut, Taavi lähti iloisesti ja haisteli tarkasrti. Hyvä palautus ja kunnon kehut sivulla. Toisella toistokerralla otin oman hajustuneen kapulan ja laitoin riviin. Taavi haisteli tarkasti, löysi oman, mutta siirtyi haistelemaan vielä toisia. Onneksi lopuksi valitsi oman. Pojan vire oli sopiva. Vaikka palautus oli nopea ja lähtö myös, ei Taavi "häsläillyt" ja ottanut ensimmäistä vastaantulevaa.

Noin klo 13.15 taas metsään. Hajustuneiden kapuloiden sekaan laitoin yhden kuivan kapulan (= omanhajuinen) ja lähetin Taavin. Nyt kapulat olivat eri paikassa kuin aikaisemmin päivällä. Hyvin meni käpyjen luo ja alkoi välittömästi haistella. Oman tullessa kohdalle otti kapulan reippaasti ja palautti. Tosin pudotti ennen irrottamislupaa, jolloin pyysin noukkimaan. Periaatteessa palautusta tunnarikapulalla voisi harjoitella erikseen, katsotaan nyt. Toisen toiston tein metsässä hajustuneella kapulalla, johon tartutin oman hajuni. Eipä ongelmaa tässäkään, hyvä tunnari. Ja tämä ohjaaja hyppii tasajalkaa - on niin hyvä fiilis.

SEURAAMISTA

Extempore-harjoitus tunnarin jälkeen. Ensin muutama toistoa vasemmalle kääntymistä. Lopetus perusasentoon käännöksen jälkeen tai sitten "lennosta" palkkaus. Sujui hyvin - osasin kävellä. Yksi pitkä suora Peltoniemeä kohti kujaa pitkin. Täydellinen kontakti ja hyvä paikka, ei käskysanaa. Palkkasin maksalla, kuten tunnarissakin.

Lenkillä myöhemmin kontaktivahvistusta, Taavi hakeutui sivulle ja sitten "mars,mars". Palkaksi nappuloita.

Tunnisteet: