View RSS feed

Käskyn vahvistamista, varmuutta ja vähän muuta
14 lokakuuta 2006


  • Tunnistusnouto

Päivällä yksi pikatoisto kävyillä. Kävyt kasassa nurmella (lehtiä ympärillä). Taavin käskysana oli "etsi". Uusi sana on toiminut hienosti. Oikeastaan sana ei ole edes mikään uusi, koska onhan sitä käytetty metsässä erilaisissa etsintäjutuissa. Edelleenkään en ole varma, jääkö käsky voimaan, mikä sinänsä on hyvin typerää. Ainakin tuo käskysana on todella vahva.

Illemmalla kuuden maissa otettiin ensin kaksi käpytunnaria. Idea oli taas sama eli vein oman muiden käpyjen joukkoon ja lähetin Taavin hakemaan. Intoa oli ehkä hiukan liikaakin, mutta oman kävyn poitsu toi. Toinen toisto meni yhtä hienosti. Tauon jälkeen vielä kaksi samanlaista. Poika ei epäröinyt yhtään lähetyksissä ja oli todella varma - jee. Jälleen tauko, hiukan pidempi tosin. Päätin kokeilla laittaa käpyjen joukkoon tunnarikapulan ja noudattaa sen. Tietenkin Taavi toi kapulan käpyjen joukosta. Otin vielä toisen kerran saman. Tulipahan käytettyä kapulaakin nurmella. kuva Nyt jään kiltisti pohtimaan käskysanaa. "Sök" vaihtunee pois, mutta "etsi" ei todennäköisesti jää voimaan. Ei ole todellakaan ollut järkeä käyttää tällaista "vihjevaihtoa". Syy vaihtoon on ainoastaan "sök"-vihjeen epävarmuus. Taavi epäonnistui ko. vihjeellä ja vihjeestä tuli "negatiivinen". "Etsi" on tuttu, merkitys on vain ollut hiukan eri. Sehän on tarkoittanut jonkin lelun tms. etsintää metsästä. Positiivista se, että "etsi"-sanan käyttö on antanut varmuutta Taavuskalle. Pojalle maistui myös maksanpalat erittäin hyvin, ilmeisesti "maksaset" tuovat lisäpotkua treeniin. Jatketaanpi huomenna.


  • Pari liikettä peräkkäin ilman "välipalaa"

Tunnarista "selvittyämme" otin maahanmenon ja seisomisen liikkeestä - menivät upeasti. Taavi oli todella iloinen, innokas ja hienosti mukana, upeaa. Palkkasin ainoastaan kehuilla ja seisomisen jälkeen lisäsin mukaan rapsutuksen. Jättöliikkeiden jälkeen otin välittömästi kauko-ohjauksen. Etäisyyttä oli noin 7 m. Maahan-istu-maahan-istu ja sitten palkka. Lopuksi palkkailin hyvästä kontaktista, kun Taavi käveli sivulla vapaaehtoisesti. Namina maksaa. Pitää muistaa tähän vielä laittaa, että ruoka-aikana tein nappuloiden kanssa pari kontaktitreeniä. Toisin sanoen menin lattialle, peitin silmät ja Taavi "etsi" minua. Kun poika oli vähän aikaa etsinyt kasvojani, sylkäisin suustani nappulan palkaksi. Tätä tehtiin 2 x 4 toistoa - hauskaa oli.

Tunnisteet: