View RSS feed

Käpytunnaria ja ruutua pitkästä aikaa
16 lokakuuta 2006


  • Tunnistusnouto

Päivällä otettiin kaksi toistoa käpytunnaria. Kävyt olivat tiellä (hyvin näkyvissä) rivissä. Lähetin Taavin läheltä hakemaan omaa käpyä, ja poika palautti hienosti oikean. Toinen toisto oli yhtä onnistunut. Ei merkkiäkään epäröimisestä tms. Hienoa!

Neljän jälkeen otettiin ensin kaksi toistoa. Jälleen kävyt tiellä rivissä. Oma käpy oli apuhajuton. Taavi haisteli todella tarkasti, mutta löysi oman kävyn helposti. Toinen toistokerta oli niin ikään oikein hyvä, vaikka matka olikin nyt pidempi. Tauon jälkeen vielä yksi toisto. Olin todella tyytyväinen Taaviin, sillä poika oli uskomattoman varma, eikä kertaakaan epäröinyt lähteä haistelemaan käpyjä. Huomenna on vielä käpytunnaripäivä, mutta keskiviikkona kokeillaan jo kapuloilla, jos harjoittelu jatkuu näin hyvin.


  • Ruutu

Pitkästä aikaa kokeltiin tunnaria. Tein pihaan punaisista tötsistä 3 m x 3 m ruudun, jonka keskelle laitoin reilun postimerkin kokoisen luutun palasen - kosketusalustan. Matkaa oli ruutuun noin 10 metriä ensimmäisellä toistokerralla. Taavipa lähti hienosti kohti ruutua ja kävi koskemassa alustaa. Itseasiassa poika otti mukaan alustan. Palkitsin vihellykselä (koskettaminen) ja namilla (Taavi tuli luokseni). Kahdella seuraavalla toistokerralla matka oli pidempi ja alusta lähti taas mukaan, palkitsin vihellys + nami-yhdistelmällä. Tauon jälkeen vielä yksi toisto, palkkana vihellys + lelun (patukka) heitäminen. Pohdin nyt tuota kosketusalusta-asiaa ja kysäisen Tuijalta, pitäisikö ottaa lyhyeltä matkalta pelkkiä kosketuksia eli onko alustan mukaan nappaaminen huono juttu. Tällä hetkellä näyttää, että Taavi tekee sen pelkästä innosta, kun ruutu on niiiin hauska.


  • Esinehakua metsästä

Merkitäänpä tämäkin blogiin. Otin ruudun jälkeen kolme leluhakua. Toisin sanoen Taavi odotti istuallaan, heitin lelun metsään, palasin pojan sivulle ja vapautin kontaktista etsimään. Vaihtelin jokaisella hakukerralla kontaktin kestoa noin 10 sekunnista 40 sekuntiin. Taavi oli todella innoissaan ja löysi lelun helposti. Patukka oli leluna.


  • Paikan vahvistamista käännöksissä

Ennen ruokaa otettiin pari toistoa paikan vahvistamista käännöksissä. Käännyin paikallaan tai otin pari askelta eteen/sivulle. Taavin tuli siirtyä vasemman jalkani mukana. Hyvin meni - ei ongelmia.

Tunnisteet: