View RSS feed

Käpyjä ja täyskäännöstä
12 lokakuuta 2006


  • Tunnistusnouto

Käpytreeni jatkuu. Otin viiden maissa kaksi toistoa käpytunnaria, ja siinäpä se tämän päivän treeni olikin. kuva Taavi on vielä aika ailahtelevainen tunnarin suhteen. Ilmeisesti ne epäonnistumiset sittenkin vähän kirpaisivat. Laitoin kävyt tunnarimaisesti riviin hietikolle ja lähetin etsimään "sök"-vihjeellä. Tällä hetkellä koko vihje tuntuu melko merkityksettömältä, kun yleensä se johtaa pelkkään minun töllistelyyni. Muutenkaan ei heti tajunnut, että käpyjä oikeasti haistellaan. Taavi siis jäi lähinnä katseomaan kummissaan, mitäköhän pitäisiköhän tehdä. Kannustin Taavia etsimään, ja kyllähän se sitten löysi helposti oman kävyn. Toinen toisto sujui jo paremmin - hyvä. Välillä vain näyttää, että Taavi luovuttaa käpytunnarissakin melko helposti, jos ei heti löydä käpyään, eikä "tajua" haistella/katsoa vähän kauemmaksi ympärillään.

Mitäs positiivista treenissä oli? Tärkein asia oli, että sain ensimmäiselläkin toistokerralla oikean kävyn. Toisella toistokerralla Taavi vaikutti varmemmalta, mistä jo aikaisemmin mainitsinkin. Edelleen kaivataan vahvistusta haisteluun. Itseluottamusta Taaville yritän myös saada. Kyllä saan tämän tunnarin opetettua aikanaan. kuva Takapakit kuuluvat asiaan aina välillä.


  • Seuraaminen - täyskäännöksiä

Aamulla otin kaksi neljän toiston sarjaa täyskäännöstä pihalla. Kokeilin ensin oikealle, koska oikeastaan minun piti vahvistaa Taaville oikeaa täyskäännöstä. Ko. suuntaan tehty käännös tuntui vaikealle niin itsestä kuin koirastakin. Kokeissa olen tehnyt typerät täyskäännökset vasemmalle tai sitten oikealle. Täyskäännöksissä olen rynninnyt, eikä Taavi ole saanut tehtyä niitä nätisti. Oikea täyskäännös on taas paljon väljempi kuin vasen, enkä itse tykkää siitä. Siispä, päätin tehdä täyskäännöksen vasemmalle. Täyskärit sujuivat upeasti! Vasemman käännöksen harjoittelu on todella tuottanut tulosta, ja pyllynkääntö oli upea - jes. Aamulla Taavi ei ollut ehkä parhaassa vireessä, mutta teki kivasti kuitenkin.

Iltaruokaa ennen otin 3 x 4 toistoa täyskäännöstä keittiössä ja huoneessani. Olin tyytyväinen Taavin hienojen käännösten lisäksi omaa työskentelyyni. Ehkäpä alan oppia edes vähän rentoa kävelyä. kuva

Tunnisteet: