View RSS feed

Iltatreeniä agilityn parissa
20 lokakuuta 2006

Päästiinpäs tänäänkin kasvihuoneelle harjoittelemaan ja toteuttamaan Taavin "hiljentämisoperaatiota", joka sujui hyvin. Kukaan ei toki voi odottaa, että haukkuherkkä sheltti osaa pitää pikku suunsa kiinni parin kerran jälkeen, mutta olen todella tyytyväinen joka tapauksessa. Taavi hiljenee, kun sanon joko "hiljaa" tai "shh". Äänensävyni on rauhallinen, sillä yritän opettaa hiljaisuuden mahdollisimman luonnolliseksi jutuksi. Kaarroksissa esim. putkelle saattoi tulla äänitehosteita, mutta poika hiljeni kehotuksen kajahdettua ilmaan.

A-este oli maxi-korkeudella, joten sitä ei menty. Upouusi keinu näyttää houkuttavan Taavuskaa melkoisesti, aina olisi halunnut sinne mennä. Otin aika paljon pyörittämisharjoituksia viidellä aidalla. Samalla tuli harjoiteltua "taka"-käskyä, jonka voisin todeta toimivan oikein hyvin. Muutenkin Taavi seuraa nykyään vielä tarkemmin käskytystäni kuin ennen ja on jo hallille tultaessa paljon rauhallisempi. Pikkaisen vielä pehmeä pohja hidastaa, mikä on ihan ok, koska enhän itsekään pääse hallilla juoksemaan kunnolla, kun on niin pehmoista. ;)

Taavi on jostain syystä keksinyt, että kepit voi aloittaa myös keskeltä, jos mamman käsky on myöhässä. Ongelma tietenkin poistui, kun olin tarkempi ajoituksen suhteen. Ilokseni voin todeta olleeni tänään ihan hyvä käskytyksen suhteen: ääni rauhallinen ja ajoitus oli melko kohdallaan. Olen kyllä huomannut ohjaukseni edistyneen ainakin liikeratojen osalta, sillä teen nykyään hallitummat ja laajemmat liikkeet. Esim. ennen Taavi pyörähteli putken edessä usein, koska näytin minne sattuu, mutta tämänpäiväisessä treenissä ei tehnyt yhtään pyörähdystä, vaan "sukelsi" suoraan putkeen. Viime treenissä oli sama juttu.

Kontaktit olivat upeat - ei mitään ongelmia puomilla ja keinulla. Uutta keinua Taavi ei arastele ollenkaan, vaan menee sinne reippaasti. Pujottelu myös hyvä ja väärän puolen kepeillä ei mitään ongelmaa. Ensi viikolla mennään toivottavasti Miran kanssa treenaamaan. Huomenna on ohjatut treenit, mutta en vielä "uskalla" mennä. Haluan nyt aluksi tehdä rauhassa pohjatyötä tämän hiljentämishomman kanssa.

Nyt Taavi nauttii rennosta illasta mutustaen hampaidenpuhdistusluutaan. Poitsu ratkoikin äsken Kongin. Täytynee ostaa uusi vaativampi Kong, kun ei noissa vanhoissa ole enää haastetta - näköjään.

Tunnisteet: