View RSS feed

Helpompaa tunnaritreeniä
11 lokakuuta 2006


  • Tunnistusnouto

Pikatseukkaus tunnaritreeniin. Viiden aikaan illalla kaksi toistoa metsätunnaria. Oma kapula apuhajullinen, eilen käytetty. Ensimmäisellä Taavi toi väärän ja taas koko haisteluidea unohtui. Käskin korjata ja toi oikean "sattumalta". Toisella toistolla otin metsässä hajustuneen (pari päivää) käytetyn kapulan. Taavi toi "vahingossa" oikean kapulan, muttei taaskaan haistellut sen kummemmin. Mihinköhän ne hyvät haistelut ovat kadonneet? Yritin vielä uudelleen ja jälleen tuli tuurilla tuo oikea kapula. Edelleen Taavi on yli-innoissaan ja älytön noutointo alkaa nyt näkyä tunnarissa - se otetaan, mikä ensimmäisenä silmään osuu.

Pidin tauon ja päätin kokeilla käpytunnaria. Laitoin kävyt riviin ja testasin. Taavi ei ensiksi tajunnut edes lähteä "sök"-vihjeellä kohti käpykasaa, vaan pyöri ympyrää. Liekö sitten vaikuttanut iskän kurvaaminen autolla pihaan. Otin alusta ja nyt lähti käpykasan luo, mutta kakru otti ensimmäisen näkyvän. Hei, se haistelu. Laitoin lisää kapuloita kasaan ihan "piruuttani" ja lähetin Taavin uudelleen. Nytpäs Taavi haisteli hienosti ja toi oikean - hienoa. Toinen toistokerta sujui yhtä hyvin. Tein siis käpytunnarit pihassa ja uusilla grillipihdeillä siirtelin käpyjä. Tänään saan lisää niitä tunnarikapuloita, mutta nyt kyllä tehdään vaan käpytunnareita, kunnes alkaa taas vahvistelua se hajutyöskentely.

Käpytunnari olisi ollut kenties parempi vaihtoehto heti alkuun eli metsätunnaria ei olisi välttämättä kannattanut ottaa. Toisaalta ajattelin, josko Taavilla oli vain eilen sellainen "ylivirtapäivä", mutta tänään kyllä jatkettiin samoin sävelin. Ennen lenkillelähtöä testasin vielä käpytunnarin. Jälleen oli virtaa. Ensiksi Taavi kävi kerran käpykasan luona ja juoksi sitten innoissaan takaisin luokseni. Poitsu teki toisen kerran saman. Ilmeisesti Taavi oli niin täpinöissään lenkille lähtemisestä, ettei oikein jaksanut keskittyä. Kun Taavi huomasi, ettei häsläys tuota tulosta, se palasi käpyjen luo, haisteli ja toi kiltisti oikean. Onnistumisen jälkeen oli kiva lähteä lenkille. Nyt jatketaan tällä käpytunnarimenetelmällä, vaikka saatiinkin tänään uusia kapuloita. Käpyjen kanssa on helppo vahvistaa haistelua, jotta se taas tulee pojan mieleen. Ihmeen hyvin Taavi kyllä jaksaa käpyjä haistella intoilustaan huolimatta.


  • Seuraaminen - käännökset vasemmalle

Ennen ruokaa otettiin jälleen pieni käännöstreeni. Sarjoja otettiin kolme, jokaisessa neljä toistoa. Olin todella tyytyväinen käännöksiin. Kävelin itse hyvin, enkä keskittynyt vain peiliin. Taavi teki tarkkaa työtä. En löydä mitään valitettavaa.

Myöhemmin illalla käytiin Riikan ja Touhon kanssa lenkillä. Vahvistelin kontaktia ahkerasti ja todella hyvin meni. Taavi seurasi pitkiä pätkiä, mutta välillä vahvistin ihan lyhyttäkin kontaktikävelypätkää jne. Periaatteessa voin kutsua kontaktipätkiä seuraamiseksi, koska Taavi käytännössä seuraa (oikea paikka) suoraa. Käännöksiä otin "vahingossa" pari, tiiviydessä ei ongelmaa. Nämä tulivat siis ainoastaan "luonnollisesti" kääntyessä tiellä esim. Riikkaa kohti, jolloin Taavi hakeutui sivulle. Muutenkin oli todella mukava lenkki ja saatiin samalla kontaktivahvistukseen häiriötä.

Tunnisteet: