View RSS feed

Agilitya rennosti
12 lokakuuta 2006

Tadaa, ketkäs kävivätkään agilitykentällä? Tämä huimakaksikko eksyi pitkästä aikaa kentälle. Viimeistä kertaa taidettiinkin olla tänä syksynä kentällä, sillä esteet siirretään talvitreenipaikkaan, kasvihuoneelle, tulevana sunnuntaina.

Kuuden aikaan lähdettiin iskän ja Taavin kanssa sauvakävellen kentälle. Kentälle saavuttuamme oli jo aika hämärää, mutta ihan hyvin nähtiin harjoitella. Otin pääasiassa hyppyharjoituksia. Ensiksi eteenmenoa. Taavi hyppäsi viisi estettä "eteen"-käskyllä, minkä jälkeen kaarreettiin vasemmalle aidalle ja sitten kieputtelin Taavia viidellä aidalla, jotka olivat "lomittain". Kaksi aitaa oli myös vierekkäin, joten sain harjoiteltua takaakiertämistä, joka sujuikin oikein hyvin. Positiivista oli, että Taavi kuunteli hyvin, vaikka oli todella innoissaan. Edelleen saisin kyllä vahvistaa "täällä"-käskyä, jotta siihen reagoiminen nopeutuisi. Periaatteessa on nytkin ihan kohtuullinen eli kuuntelee, mutta toivoisin nopeutta. Itselle on vain jotenkin vaikea olla pikainen ja palkita välittömästi käskyyn reagoimisen jälkeen. Ajattelin talven aikana harjoitella ihan kotipihalla aitakieputuksia ja "täällä"-käskyyn reagoimista.

Mielestäni ohjasin nyt itse aika rennosti ja "laajasti", mikä sopii Taaville kuin nenä päähän. En sählännyt, vaan sain toimittua rauhallisen varmasti - suurimmaksi osaksi. Kieputukset näyttivät olevan myös Taaville mieluisia. Välillä "heitin" sen putkeen "väärästä" päästä (oikea pää lähempänä ja puomi houkuttimena), mikä onnistui aika kivasti. Ensimmäisellä kerralla Taavi kyllä kerkisi karata puomille, kun käskyni oli myöhässä, ja mihinköhän se käsi taas näyttikään - puomia kohti. Puomin otin yhden kerran kokonaan, ja kontaktilla ei ongelmia. Kepit Taavi sai mennä pari kertaa ja todella hyvin haki ensimmäisen kepin välin - myös väärältä puolelta. Treenin lopuksi sitten reviteltiin eli juostiin täysillä U-putki ja suora putki. Palkaksi Taavi sai tietenkin lempparinsa - kangaspatukan. Tänään käytinkin lähinnä lelupalkkaa, vaikka yleensä agilityssä tulee käytettyä nameja enemmän. Hyvin toimii kummallakin, lelu tosin toki kuumentaa melkoisesti. Joka tapauksessa oli kivaa yhdistää lenkkiin pienet treenit.

Tunnisteet: