View RSS feed

Häiriöharjoituksia
25 syyskuuta 2006

Eipä ilman tokoa kulunut tämäkään päivä. kuva Päätin, että treenailua jatketaan innostuneesti koeviikosta ja eilisestä kokeesta huolimatta. Onneksi minulla ei ole kuin kolme koetta tämän koeviikon aikana: keskiviikkona englanti, perjantaina matikka ja seuraavana tiistaina ruotsi. Sitä paitsi tokotreenaaminen on mukavaa vastapainoa lukemiselle. kuva

Harjoittelimme iltaruokaa ennen metalliesineen kanniskelua. Ensimmäiset kaksi toistoa menivät niin, että annoin Taavin tuoda sivulle. Yleensähän olen naksauttanut pojan lähestyessä minua esine suussaan, mutta nyt vaadin myös perusasentoa. Yhteensä otin kolme kuuden namin sarjaa, ja kriteerinä toimi pari sivulletuloa lukuunottamatta esineen iloinen kantaminen. Toisin sanoen Taavi tuli luokseni esine suussa häntä heiluen ja sai naksun + nappulan. Toistot onnistuivat jälleen 100-prosenttisesti - hienoa. Viimeistään koeviikon jälkeen aion keksiä metalliesineelle sopivan vihjeen ja vähentää käärettä. Katsotaan, ehdinkö/saanko aikaiseksi jo tämän viikon aikana.

Kuuden maissa lähdin kohti Elämäjärven koulua. Päätin mennä harjoittelemaan koulun kentälle, kuten viime maanantainakin. Maanantaisin järjestettävä 4H-kerho tarjoaa kivasti vaihtelua harjoitteluun, sillä lapset ovat usein ulkona pelaamassa esim. jalkapalloa. Tänään kuulin jo hyvissä ajoin koulua lähestyessäni, että paikalla on jälleen pieniä - ja vähän suurempiakin - pelaajia. Riikka oli valvomassa lasten peliä. Kentälle en siis päässyt, vaan jäin parkkialueelle/pihalle. Ensimmäiseksi harjoittelimme Taavin kanssa luoksetulon pysäytystä. Viimeviikkoiseen tapaan palloa potkittiin innokkaasti kentällä, joten päätin suosiolla hiukan lyhentää luoksetulomatkaa. Vein punaiset tötsät 8 metrin päähän toisistaan. Taavi jäi odottelemaan kiltisti ensimmäisen tötsän luo. Tällä kertaa sanoin ennen jättöä "behind" ("taka"-sana, namikupissa maksanpala). Kutsuin poikaa ja pysäytin suurin piirtein merkin kohdalla. Taavi pysähtyi hyvin. Käskyn ja namikupille vapauttamisen väliin jäi noin 1 sek odotus. Toistin saman kolme kertaa ja olin tyytyväinen pysäytyksiin. Pojan keskittymistä haittasivat nyt pelaajat paljon vähemmän kuin viime viikolla - hienoa. Onnistuneiden suoritusten jälkeen kirjasin toistot muistiin ja pidensin tötsien välimatkaa. Nyt tötsien väli oli 15 m. Jätin Taavin toiseen päähän kuin lyhyemmällä matkalla. Ensimmäinen toisto pitemmällä matkalla meni läpijuoksuksi. Taavi reagoi hiukan oikealla oleviin pallonpotkijoihin, eikä sitten "tajunnut" pysäytyskäskyä. Vein pojan "neutraalisti" takaisin lähtöpaikalle ja otin uudestaan. Tuloksena oli kaksi kelpoa pysähdystä välittömän namivapautuksen kera. Taavi pääsi siis heti namikupille pysähdyttyään. Tosin poika hiukan epäröi namikupille lähtöä, mutta toistettuani "nami"-vihjeen Taavi kuitenkin juoksi nopeasti kupille. Tässä huomattiin taas pelaajinen "haamuvaikutus".

Pidimme taas pienen tauon. Sillä välin pelaajat olivat vaihtaneet jaliksen purkkikseen, joten he tulivat pois kentältä. Minä menin Taavin kanssa harjoittelemaan seuraamista. Otin aluksi muutaman lyhyemmän pätkän. Taavi seurasi hienosti, ja kokeilin palkata pitkästä aikaa kangaspatukalla. Poika innostui todella paljon patukasta. Seuraavalla pätkällä alkoi huomata kuumumisen, mutta suu ei "lonksunut", vaan vire pysyi kohtalaisena. Minä en oikea ihminen puhumaan viretiloista, mutta lähinnä käytän sitä Taavin innostuneisuuden mittarina omalla tavallani. kuva "Kuumemmalla" seuraamispätkällä huomasin käveleväni huonommin. Vasen jalka melkein alkoi ontua - joku olisi kutsunut kävelyäni "liikkaukseksi". Palkkasin Taavin pätkästä namilla, sillä hyvin poitsu seurasi. Seuraavaksi harjoittelin pitkiä suoria (käytännössä kävelin kentällä suurta neliötä) ja käännöksiä oikeaan ja vasempaan. Taavi seurasi aivan upeasti. Voin kyllä kehua hiukan itseänikin, koska kävelin nyt huomattavasti paremmin kuin edellisellä pätkällä. Seuraaminen oli mielestäni teknillisesti oikein puhdasta ja kontakti oli hyvä. Katsoin välillä hiukan alaviistoon, mutta pääasiassa reippaasti eteenpäin. Häiriöinä olivat purkkista pelaavat lapset. Huom! Palloa potkittiin lähes kokoajan kentän vieressä Taavin seuratessa. Olin todella tyytyväinen pojan seuraamiseen tänään. Itsekin osasin kävellä paremmin, mutta vielä vaaditaan kuivaharjoittelua. kuva

Seuraamistreenin, joka ei ollut ajallisesti kovinkaan pitkä pätkä, otin yhden kauko-ohjaustreenin. Menin kentän oikealle reunalle ja jätin Taavin noin 8 metrin päähän. Kentän vieressä potkaistiin palloa ja juostiin. Taavi teki hyvät asennonvaihdot, vaikka otti vähän häiriötä juoksevista lapsista yhdessä maahanmenossa. Kokonaisuutena kauko-ohjaus sujui kuitenkin hyvin. Palasin pojan sivulle palkkaamaan. Onnistuneiden kaukojen jälkeen lähdin kotiin. Taavi oli tehnyt reippaasti töitä ja pitänyt kiitettävästi kontaktia. Palkkasin sitä kontaktista aktiivisesti, sillä juoksevia lapsia oli paljon ympärillä. Taavillahan on aika paljon saalistusviettiä, joten mielestäni juoksevat lapset ja varsinkin pallo, Taavin suosikki, ovat melkoisia häiriötekijöitä. Hieno tokopäivä oli tänäänkin! Jatkoa seuraa huomenna.

Tunnisteet: