View RSS feed

Aamutreenit
27 syyskuuta 2006

Oi, mikä luksusaamu tänään olikaan. kuva Heräsin vasta puoli yhdeksältä ja aloin valmistautua henkisesti englannin kokeeseen, joka alkaa klo 12.15. Onneksi Marjon iskä lupasi kyyditä meidät kouluun puoli kahdeltatoista, joten saan viettää tämän aamun kotona. Englannin kirja on käyty läpi eilen - eiköhän asiat osata tarpeeksi hyvin. kuva "Ihana" vesisade tsemppasi minut noin klo 9.35 harjoittelemaan ulos Taavin kanssa. Pieni treeni piristi toivon mukaan molempien mieltä.

Eilisen kahdesta hyppyepäröinnistä ihmettyneenä päätin vahvistaa ko. liikettä. Niinpä otin ensiksi vapaahyppyjä: Taavi hyppäsi esteen, ja minä kehuin suullisesti. Sitten kutsuin pojan perusasentoon esteen eteen ja annoin hyppyvihjeen. Poika hyppäsi hienosti, istuminen käskystä oli nopea, eikä suorituksessa muutenkaan ollut nokan koputtamista. Palkaksi vihellys + maksanpala sivulla. Toistin saman vielä kaksi kertaa - onnistuneesti. Neljännellä toistokerralla palkaksi suullinen kehu ja rapsutus. Viides, sarjan viimeinen, toistokerta oli jälleen onnistunut: palkaksi "hyvä" + maksanpala. Taavi oli todella innokas hypyssä - ei ongelmia.

Pitäähän sitä seuraamistakin harjoitella. Valitettavasti virheet ovat omassa suorituksessa (kävelytyyli omituista, jännitys, "riuhtaisukäännökset"), mutta päätin ottaa sitä Taavin kanssa, jotta oikeasti tajuaisin virheeni kunnolla. Ensimmäiseksi seuruutin pihatiellä suoraa pätkää. Olin Taaviin tyytyväinen (hieno kontakti, tiivis seuraaminen, hyvä vire) ja onnistuinpa itsekin kävelemään "siedettävästi". "Keuruun laahauskävely" ei ollut päällä, vaan vasen jalka tuli kiltisti - ontumatta - mukana. Suoran pätkän lisäksi otin käännöksiä vasempaan. Huomasin tekeväni aluksi käännökset aivan liian nopeasti (riuhtaisuja). Mitäs tämä sitten aiheutti? Koiralla alkaa suu lonksua helposti, ja sen viretila nousee pilviin - ei hyvä. Rauhoitin Taavia pitämällä vasemman käden liikkeen normaalina. Usein käteni alkaa - varsinkin jännittyneenä - heilua liikaa sivulla, mikä saa Taavin innostumaan. Poika on muutenkin innokas seuraaja, joten ylimääräisiä "käsiapuja" ei todellakaan tarvittaisi. Positiivista oli se, että Taavin käännökset paranivat paljon, kun yksinkertaisesti muistin tehdä rauhallisemmat käännökset. Sen kummemmin en askelsarjaan kiinnittänyt huomiota, mutta yritin olla rauhallisempi käännöksessä. Vasemmalle käännöksiä tuli tehtyä ainakin viisi, ja kyllä ne paranivat loppua kohden - hyvä. Oikealle otin vain yhden käännöksen, joka sujui ok. Aion harjoitella erikseen käännöksiä oikealle. Yleensä tulee harjoiteltua enemmän vasemmalle kääntymistä, kun se tuntuu jotenkin "luonnollisemmalta". Tein tänään myös suuren havainnon, oivalluksen. kuva Kokeilin lähteä seuraamiseen oikealla jalalla, sillä yleensä ensimmäinen askeleeni on riuhtaisu, jolloin Taavin lähtö menee "pilalle". Jopas oikealla jalalla lähteminen helpotti hommaa. Taavin ei tarvinnut kärsiä "riuhtaisusta", vaan se sai lähteä liikkeelle huomattavasti rauhallisemmin. Kannattaa siis vaihtaa "lähtöjalka" oikeaan. Ainakin aion kokeilla. Seuraamisten jälkeen lopetettiin. Palkkailin käännöksissä suullisilla kehuilla ja välillä maksanpaloilla. Koko harjoituksen jälkeen poitsu sai tietenkin maksanpaloja. Hyvin näyttävät nuo "maksaiset" maistuvan.

Sisällä harjoittelin vielä seuraamista itsekseni. Otin peilin avuksi. Yritin kokeilla Mujusen Salmen opettamia käännösjuttuja eli yhteen 90 asteen käännöksen pitäisi mahtua neljä tipuaskelta. Joskus kesällä tämä sujui ihan hyvin, mutta nyt olivat taas askeleet hukassa. Peilikävelyn ja olohuonetreenin jälkeen aloin päästä vähän kärrylle. Harjoitusta vaaditaan silti, sillä aika paljon joudun miettimään askelia. Joka tapauksessa kokeilin huoneessani Taavin kanssa käännöksiä peilin edessä ja taas meni paremmin, kun vähän ajatteli käännöstään (rauhoittumista). Taavi seurasi kauniisti pienessäkin tilassa ja teki hyvin töitä käännöksissä. Palkkailin tiiviiden käännösten jälkeen "Simo"-lelulla ("höpsö" lintu) ja farkkukankaisella "rätillä". Kuivaharjoittelua tässä nyt kaivataan enemmän kuin koiran kanssa treenaamista. Semmoiset olivat tämänaamuiset treenit. Jatketaan taas hyvillä mielin. kuva

Tunnisteet: